elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els veïns d’Estivella i Llutxent visiten la Diputació de València

Els veïns d’Estivella i Llutxent visiten la Diputació de València
    MÉS FOTOS
    Els veïns d’Estivella i Llutxent visiten la Diputació de València - (foto 2)
    Els veïns d’Estivella i Llutxent visiten la Diputació de València - (foto 3)
    Els veïns d’Estivella i Llutxent visiten la Diputació de València - (foto 4)
    Els veïns d’Estivella i Llutxent visiten la Diputació de València - (foto 5)
    Els veïns d’Estivella i Llutxent visiten la Diputació de València - (foto 6)

    Els veïns i veïnes d'Estivella i Llutxent han visitat aquest dilluns els edificis de la Diputació de València, com a part del programa cultural Açò és la Dipu.

    El guia de les visites, que acompanya a ambdós municipis durant tota la jornada, ha recordat que la Corporació provincial té més de 150 anys d'història acumulant "un incalculable patrimoni arquitectònic i artístic".

    Els visitants han ocupat els escons dels diputats per a escoltar les explicacions sobre el funcionament d'una de les institucions més antigues del nostre territori. "És una excel·lent oportunitat perquè la gent que viu més lluny de la capital conega els seus edificis", ha destacat l'alcalde de Llutxent, Pepe Estornell, qui també ha proposat "que vinguen a visitar les excel·lències que tenim de la Diputació, com el monestir i l'ermita". El tinent alcalde del municipi, Gabriel Canet, ha afegit que considera "fonamental" que la gent "conega la història del nostre patrimoni i el context en què es va crear".

    Per la seua banda, el tinent alcalde d'Estivella, Manolo Mateu, ha destacat tant el valor polític com a cultural del programa que, en les seues paraules, "té tanta acceptació entre els veïns que hem omplert de seguida l'autobús".

    Una ruta històrica i institucional

    El component cultural del programa Açò és la Dipu és el factor dominant en aquestes visites, que arranquen en el carrer Navellos i tenen com a parades els palaus de Batlia i l'Escala, els jardins de l'antic Hospital General de València, el Museu Valencià de la Il.lustració i la Modernitat (MUVIM) i l'Institut Valencià d'Audiofonología (IVAF).

    Així, els participants tenen l'oportunitat de conèixer la història i el funcionament de la Diputació com a institució, les característiques arquitectòniques dels edificis que componen la seu principal, situada en la plaça Manises, i descobrir alguns aspectes de la història de València i el seu centre històric, des del segle XV fins ara.

    Amb aquesta iniciativa, des de l'equip de Benestar Social "volíem que la gent coneguera l'entorn històric dels edificis que componen la Diputació, explicant quan es van fer, en quin context i amb quina finalitat, i després, lògicament, que conegueren el seu interior", ha explicat Mercedes Berenguer, responsable de l'àrea. Les visites continuaran tots els dilluns, dimarts i dijous fins al pròxim mes de novembre.

    Pujar