elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Universitat de Tardor d'Enguera analitza, en la seua huitena edició, els nous reptes socials, econòmics i educatius d'Enguera i la Canal de Navarrés

La Universitat de Tardor d'Enguera analitza, en la seua huitena edició, els nous reptes socials, econòmics i educatius d'Enguera i la Canal de Navarrés

    L'alcaldessa d'Enguera, Mª Matilde Marín, el vicerector de Projecció Territorial i Societat, Jorge Hermosilla, el coordinador de la Universitat de Tardor d'Enguera, Pedro Morillo, i el director de l'IES d'Enguera, Rafael Mollá, inauguraran dilluns que ve, 4 de novembre, a les 10:15 h, a la Casa de la Cultura, la huitena edició d'aquesta universitat estacional.

    La nova edició d'aquesta Universitat de Tardor es desenvoluparà durant tres jornades consecutives, fins al dimecres, en tres seus diferents: la Casa de la Cultura, l'IES i el Pavelló Poliesportiu Jaime Alegre. El seu objectiu és abordar des de la formació les noves formes de desenvolupament econòmic, basades en el coneixement i l'avanç de les noves tecnologies, a Enguera i la seua comarca, la Canal de Navarrés, tradicionalment rurals.

    La Universitat de València, en el seu compromís amb el territori i gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament d'Enguera i la participació de la Diputació de València, ha organitzat aquesta acció acadèmica, lligada a la formació, la investigació i la transferència de coneixement, que pretén consolidar-se en aquesta localitat i la seua comarca com un punt de trobada d'especialistes de diferents àmbits amb ciutadans de totes les edats.

    Prèviament a l'acte inaugural, que se celebrarà en la Sala d'actes de la Casa de la Cultura, a les 9:15 h, Pedro Pérez Soriano, del Departament d'Educació Física i Esportiva de la Facultat de Ciències de l'Activitat Física i Esport de la UV, pronunciarà, en el mateix lloc, una conferència sobre ‘Aplicacions de la Biomecànica Esportiva’, dirigida a alumnes de 1r i 2n de BAC del mòdul d'esport i públic en general.

    Després de l'acte d'obertura, a les 12:10 h, José Miguel Soriano del Castillo, del Departament de Medicina Preventiva i Salut Pública, Ciències de l'Alimentació, Toxicologia i Medicina Legal de la Facultat de Farmàcia de la UV parlarà sobre ‘Dietes perilloses’, un tema especialment pensat per als alumnes del Cicle de Cuina i Serveis del mòdul de vida saludable, i obert també al públic.

    A la vesprada, a les 16:30 h, en el Pavelló Poliesportiu Jaime Alegre, Mercè Balasch i Bernat, del Departament de Fisioteràpia de la Facultat de Fisioteràpia de la UV, dirigirà un taller amb el títol ‘Vida saludable i hàbits imprescindibles: fisioteràpia i tècniques de massatge’, per al públic inscrit.

    La jornada del dimarts inclou dues conferències que tindran lloc en el Poliesportiu, destinades a alumnes de 1r de BAC del mòdul d'esport i públic en general. A les 9:45 h, Inmaculada Aparicio, tècnica superior d'Investigació de la Facultat de Ciències de l'Activitat Física i Esport de la UV parlarà sobre ‘Activitat física joves/adults. Esports Alternatius’.

    A les 11:30 h Juan Antonio García López, tècnic esportiu de l'Ajuntament d'Enguera, i Nacho Tormo Conejero, entrenador de Boccia Selecció, tractaran sobre ‘Esport i salut en l'esport adaptat’.

    A continuació, a les 12:45 h, Xavier García Massó, del Departament de Didàctica de l'Expressió Musical, Plàstica i Corporal de la Facultat de Magisteri de la UV, dirigirà un taller sobre ‘APP Educatives i Habilitats docents’. Tindrà lloc en l'IES i es dirigeix a alumnes de 4t de l'ESO del mòdul de tecnologia, encara que està obert a tot el públic.

    El dimecres, a les 9:45 h Ana Botella Nicolás, del Departament de Didàctica de l'Expressió Musical, Plàstica i Corporal de la Facultat de Magisteri de la UV, i Amparo Hurtado Soler, del Departament de Didàctica de les Ciències Experimentals i Socials de la Facultat de Magisteri de la UV, pronunciaran una conferència amb el tema ‘Paisatge sonor i música’, dirigida a alumnes de 3r d'ESO del mòdul de vida saludable i públic en general. Serà a la Sala d'Usos Múltiples de l'IES d'Enguera.

    A les 12:10, en la Sala d'actes de la Casa de la Cultura, Cristina Portalés Ricart, tècnica superior d'Investigació de l'Institut Universitari de Robòtica i TIC (IRTIC) de la UV parlarà sobre ‘Professions del futur’ davant alumnes de 2n de BAC del mòdul de tecnologia i públic en general.

    Sobre les universitats estacionals

    La Universitat de València, a través del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, ha posat en marxa, al llarg dels últims anys, una xarxa d'universitats estacionals –denominació que es deriva que centren la seua activitat en la mateixa estació de l'any- que ofereixen un interessant programa de jornades gratuïtes, dirigides a ciutadans de totes les edats.

    En l'actualitat, hi ha en marxa 12 universitats, situades en altres tants municipis i distribuïdes per les diferents comarques de la província, tant de l'interior com del litoral. Cadascuna d'elles desenvolupa els seus programes entorn d'un tema monogràfic vinculat a la seua particular idiosincràsia, història i cultura, sota la coordinació d'un especialista en la matèria.

    La xarxa està integrada per Alzira (Medi ambient); Xátiva (Turisme cultural, enològic i natural); Ademuz (Paisatges d'oportunitat); Aras de los Olmos (Noves tecnologies. Astronomia i Desenvolupament); Gandia (Drets al voltant del món); Sagunt (Patrimoni de la Humanitat); Buñol (Patrimoni musical); Alaquàs (Anàlisi del Castell-Palau d'Alaquàs); Llíria (Música, societat i territori); Enguera (Desenvolupament rural i noves tecnologies); Ontinyent (Talent, oportunitats i desenvolupament); i l'Eliana (Smart city). Gràcies a la col·laboració de la Diputació de València, la xarxa passarà a estar integrada per 20 seus en l'any vinent 2020.

    Pujar