Quatretonda i Vallada visiten la Diputació per a conèixer el seu patrimoni
Un centenar de veïnes i veïns de Quatretonda i Vallada han visitat aquest dimecres els edificis de la Diputació de València acompanyats per la responsable de Benestar Social, Mercedes Berenguer. Es tracta d'una activitat que forma part del programa Açò és la Dipu, una ruta guiada que acosta als municipis el patrimoni de la corporació.
Els palaus de la Batlia i de Scala a València, on està situada la seu central de la Diputació, han rebut als visitants en una primera parada amb epicentre en el saló de plens. Els visitants han ocupat els escons des d'on la diputada Berenguer els ha donat la benvinguda: "Aquest viatge no solament us acosta a un patrimoni, que és vostre i de tots els valencians, sinó que a més us permet eixir de la rutina, estimular la vostra curiositat i fomentar una vida més activa i saludable".
A més d'acostar-se a la història dels edificis i les obres que s'exhibeixen, els veïns han pogut conèixer com funciona el ple. "Els qui ens asseiem en aquestes cadires, tant en les files del govern com els qui ocupen la bancada de l'oposició, som tots representants dels nostres pobles i les nostres comarques. Ací es debaten propostes, sempre des del respecte, es voten i s'engeguen", ha explicat la responsable de Benestar Social.
Durant la visita han estat presents també la diputada de Turisme, Pilar Moncho, qui els ha donat la benvinguda "a la qual és la vostra casa", i l'alcaldessa de Quatretonda, Aina Benavent, que ha agraït a la Diputació "l'oportunitat de poder venir a València i conèixer tot el patrimoni que tenim i que ens resulta a voltes tan desconegut".
Una ruta històrica i institucional
Des de l'àrea de Benestar Social es posa l'accent principalment en el doble objectiu del programa Açò és la Dipu: acostar el patrimoni artístic a les valencianes i valencians i, al mateix temps, fomentar una vida activa i saludable estimulant la curiositat i el moviment. És per açò que la visita inclou diverses parades, com el Museu Valencià de la Il-*lustració i la Modernitat (MUVIM) o l'Institut Valencià de Audiofonología (IVAF).
Amb aquesta iniciativa, assegura la diputada Mercedes Berenguer, "volíem que la gent coneguera l'entorn històric dels edificis que componen la Diputació, explicant quan es van fer, en quin context i amb quina finalitat, i després, lògicament, que conegueren el seu interior".