elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La província de València aglutina set projectes de sosteniblidad turística finançats amb fons europeus

La província de València aglutina set projectes de sosteniblidad turística finançats amb fons europeus
  • Es tracta de l'ACD desenvolupada per la Diputació de València a la província i els PSTD dels ajuntaments de Riba-roja de Túria, Cofrentes, Gandia, Oliva, Cullera i la Mancomunitat de la Vall d'Albaida

El diputat de Turisme de la Diputació de València, Jordi Mayor, ha destacat hui que “la província de València està d'enhorabona després de rebre finançament europeu per a un total de set projectes de sostenibilitat turística en el seu territori, els quals contribuiran enormement a millorar, diversificar i desestacionalitzar la seua oferta turística i competitivitat, així com les economies locals sobre les quals repercutix”.

El responsable provincial s'ha manifestat d'esta manera després de l'aprovació ahir del finançament d'un total de 196 projectes de sostenibilitat turística a España amb prop de 720 milions d'euros, en la Conferència Sectorial de Turisme del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, dels quals 21 corresponen a la Comunitat Valenciana amb un finançament de 59,77 milions d'euros.

Acció provincial (ACD)

Els plans seleccionats es distribuïxen entre les accions de cohesió –Actuacions de Cohesió entre Destins o ACD- que desenvolupen les comunitats autònomes- i els gestionats per entitats locals o supramunicipals -Plans de Sostenibilitat Turística en Destins o PSTD-.

En el cas de la província de València, els fons europeus finançaran l'Actuació de Cohesió entre Destins o ACD a través de Turisme de la Generalitat Valenciana i es desenvoluparà i executarà a través de Turisme de la Diputació de València.

Esta ACD de València té com a objectiu millorar l'adaptació del destí “província” al canvi climàtic, mitjançant la utilització de les energies renovables, la implantació de sistemes de gestió de la petjada de carboni i la digitalització, entre altres actuacions.

Les accions es duran a terme tant en la franja litoral com en les zones de bany interior amb l'aigua com a eix turístic vertebrador de la província, ja que connecta tant el litoral i les platges com els destins d'interior amb zones de banys continentals, rius, marjals, aiguamolls i fins i tot zones amb patrimoni hidràulic vinculat a l'agricultura local.

Tot això busca la redistribució de fluxos turístics del litoral cap a l'interior de la província, la qual cosa incrementarà l'equilibri, la connexió i la complementarietat turística entre els dos àmbits.

Accions locals (PSTD)

D'altra banda, els fons europeus també permetran el desenvolupament dels PSTD dels ajuntaments de Riba-roja de Túria, Cofrentes, Gandia, Oliva i la Mancomunitat de la Vall d'Albaida. En conjunt, preveuen desenvolupar plans destinats a la millora d'itineraris ciclopeatonals, prevenció d'incendis, millora paisatgística i de l'eficiència energètica, i la dinamització i promoció turístiques, entre altres objectius.

Cullera també emmarca la seua estratègia en el Pla Nacional de Turisme Enograstronòmic 2022, ja que a més de tindre com a objectiu convertir-se en Destinació Turística Intel·ligent i sostenible, posa en valor la gastronomia del municipi com a producte turístic protagonista de tot el programa d'accions.

Pujar