Les principals organitzacions de comerç i hostaleria se sumen al pla per a rescatar negocis afectats per la DANA a l'Horta Sud
Confecomerç, Unió Gremial i la Federació d'Hostaleria donen suport al projecte de la Mancomunitat i quatre universitats valencianes
“El nostre objectiu és salvar el major nombre d'activitats i també mantindre les ocupacions en tots els pobles de la zona zero”
La Mancomunitat de l'Horta Sud continua sumant aliances en l'operació a gran escala per a rescatar negocis a la comarca, afectats per la DANA, la iniciativa “Avança Empreses”. Després d'aconseguir la implicació de quatre universitats valencianes amb els seus diferents departaments, i el suport de la Federació de Polígons (Fepeval) i l'Institut Empresarial de l'Horta Sud, ara s'han sumat les principals organitzacions que representen als xicotets negocis.
D'aquesta manera, l'equip del Pacte per l’Ocupació de l'Horta Sud, que depén de la Mancomunitat, ha mantingut aquest dilluns, 14 d'abril, una reunió amb les entitats Confecomerç (representada per Nieves Sánchez), Unió Gremial (a través de Juli Romaguera) i la Federació Empresarial d'Hostaleria (amb la presència del secretari general Rafael Ferrando) per a arreplegar les seues propostes.
Així mateix, han sigut convidades dues associacions locals de comerç col·laboradores de la Mancomunitat, perquè ajuden amb les seues idees, atés que estan situades en municipis amb afecció mitjana i no extrema: Comerciants Associats d’Alaquàs (Cada), representat per la presidenta Susana García i la sòcia Victoria Labari, i l'Associació de Comerç i Serveis de Torrent (ACST), amb Pedro Soriano com a vicepresident.
“Avança Empreses” és una iniciativa del Pacte per l’Ocupació de l'Horta Sud per a evitar el tancament de negocis, en la qual participen la Universitat de València, la Universitat Politècnica de València, la Universitat Catòlica i Florida Universitària. “El nostre objectiu és salvar el major nombre d'activitats i també mantindre les ocupacions en tots els pobles de la zona zero”, ha explicat el coordinador del Pacte, Andrés Martínez.
Consisteix en un servei gratuït i personalitzat per a cada negoci afectat per la DANA que ho sol·licite, per al qual es realitzarà un pla de viabilitat, de transformació o de creixement, segons la situació. Aquest servei el prestaran equips d'alumnat de màster i professorat de les Universitats.
La importància de la digitalització
Les cinc organitzacions assistents han decidit sumar-se oficialmente a Avanza Empreses amb els seus recursos i han posat damunt de la taula algunes peticions com un major suport en el procés de transformació digital per al xicotet comerç.
Així mateix, han alertat de la situació de descoratjament que s'està produint en comerciants i hostalers per la tardança el resoldre's els expedients del Consorci d'Assegurances i, amb això, la incertesa econòmica, així com la falta de claredat sobre si les ajudes que han rebut han de tributar-les.
Afrontament psicològic
D'altra banda, també aquest dilluns l'equip tècnic de la *Mancomunitat ha mantingut una reunió amb el Col·legi de Psicologia, representat per Pilar del Poble i Rafael Serra, sobre el “Programa d'Afrontament psicològic en les empreses i els negocis davant la situació de crisi provocada per la *DANA”.
Aquesta iniciativa pretén oferir al teixit econòmic eines per a afrontar el que ha passat i les decisions que ara ha de prendre, a través de sessions grupals. La Mancomunitat participarà en el pla i, de fet serà seu d'algunes de les sessions.