elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Olocau viu una vesprada d'intercanvi cultural amb la Universitat de València

Olocau viu una vesprada d'intercanvi cultural amb la Universitat de València
  • Experts en la cultura maia visiten l'exposició ‘Espais Sagrats. El redescobriment de les ciutats maies al segle XIX: Teobert Maler a la Península de Yucatán’ i la Casa de la Senyoria

Ahir, Olocau i la Universitat de València van continuar estrenyent llaços amb la visita dels experts en la cultura maia Gaspar Muñoz (Universitat Politècnica de València), Cristina Vidal (UV), Marisa Vázquez (UV) i Núria Feliu (UV) en el marc de la taula redona ‘Revisitant el llegat de Teobert Maler en terres maies’.

L'acte es va traslladar a la sala de l'Aljub de la Torre de Pardines, on està instal·lada l'exposició ‘Espais Sagrats. El redescobriment de les ciutats maies al segle XIX: Teobert Maler a la Península de Yucatán’, i allí, tots ells van poder explicar aspectes destacats de l'obra de l'arquitecte i fotògraf austríac i alemany i parlar de la importància dels seus treballs en el camp de la investigació sobre la civilització maia.

Acompanyant-los, van estar María Dolores Pitarch (delegada de la rectora de la UV per al programa Universitat-Societat) i, en representació de la Corporació Municipal, la regidora d'Educació, Cultura i Joventut, Desa Vilaplana, i l'alcalde, Antonio Ropero, qui els va convidar després a realitzar un recorregut per la Casa de la Senyoria amb el qual els va presentar les diferents zones d'este edifici tan emblemàtic de la localitat. Una visita amb la qual es va completar una vesprada d'intercanvi cultural entre Olocau i la UV i que va finalitzar amb l’entrega d'unes botelles del vi ‘Huella de Nauiba’ com a obsequi.

Per a Antonio Ropero, l'acte d'ahir “és un exemple més de la sòlida relació que existeix entre el nostre municipi i la Universitat de València a través del programa Universitat-Societat i de l'aposta comuna per la cultura”. “Ha sigut un plaer poder gaudir de la visita de l'equip d'experts i de les seues explicacions, i, al mateix temps, poder mostrar-los alguns dels elements patrimonials més icònics d'Olocau”, va afegir.

MÉS FOTOS
Olocau viu una vesprada d'intercanvi cultural amb la Universitat de València - (foto 2)
Olocau viu una vesprada d'intercanvi cultural amb la Universitat de València - (foto 3)
Olocau viu una vesprada d'intercanvi cultural amb la Universitat de València - (foto 4)
Olocau viu una vesprada d'intercanvi cultural amb la Universitat de València - (foto 5)
Olocau viu una vesprada d'intercanvi cultural amb la Universitat de València - (foto 6)
Olocau viu una vesprada d'intercanvi cultural amb la Universitat de València - (foto 7)
Olocau viu una vesprada d'intercanvi cultural amb la Universitat de València - (foto 8)
Olocau viu una vesprada d'intercanvi cultural amb la Universitat de València - (foto 9)
Olocau viu una vesprada d'intercanvi cultural amb la Universitat de València - (foto 10)
Olocau viu una vesprada d'intercanvi cultural amb la Universitat de València - (foto 11)
Pujar