Música a partir de residus: El CEIP de Fortaleny compta amb la Resonante Basuband per a la festa de fi de curs
Després de 2 anys de restriccions per la COVID l’Ampa i el centre reprenen les activitats familiars i participatives on la natura, la conscienciació mediambiental i la cultura són l’eix central
Un taller familiar de reciclatge i creació d’instruments a partir de residus donarà inici a la festa que finalitzarà amb el concert de la Basuband
El CEIP Sant Antoni Abat de Fortaleny recupera les iniciatives que l’han situat en els últims anys com a centre pioner i referent en innovació pedagògica. Després de 2 anys de restriccions derivades de la pandèmia, el centre i l’AMPA han représ activitats que marquen la diferència, com la festa de final de curs, per a la que s’ha fet un esforç econòmic i organitzatiu important per portar a la Resonante Basuband, una banda alacantina referent de l’ecologia i la bona música a partir de residus amb instruments 100% reciclats.
La pròpia banda amb la col·laboració de l’AMPA durà a terme un taller de reciclatge amb les famílies del centre abans del concert, en el que construiran instruments musicals a partir de residus “Qualsevol material o objecte conté un so, un instrument en potència. Construïm els nostres propis instruments i ensenyem als altres a fer-los. Generem consciència sobre el nostre consum i l'impacte que aquest té al nostre entorn local i global” expliquen a la seua web.
El CEIP de Fortaleny ha recuperat activitats que fan d’aquest centre un referent com ara les entrades i eixides relaxades o la lliure circulació per als alumnes d’Infantil i de l’aula experimental de 2 anys; contacontes, titelles, la castanyera, el cicle Cine-Escola o la Fira del Llibre, activitats en família que han arrancat enguany sentant les bases per al pròxim curs. A més la comunitat educativa del centre ha participat a unes jornades sobre la renaturalització dels espais educatius amb les que han recopilat idees per convertir a la de Fortaleny en una Escola Verda on la natura tinga una presència destacada tant a les aules com al pati. La participació al programa IMOUTE de formació entre centres o les constants peticions d’alumnes de pràctiques i de mestres que volen conéixer com es treballa a Fortaleny així com la visita pedagògica a l’escola El Tulell d’Alzira són un exemple de la constant renovació metodològica.
Des de fa uns anys la implementació a les aules de Fortaleny de pedagogies procedents de l’Escola Viva i Activa en què les famílies participen, el professorat està en constant formació i l’acompanyament a l’infant és la pedra angular ha contribuït a que famílies de fora del municipi trien aquest col·legi per dur els seus fills i filles duplicant en pocs anys el nombre d’alumnes que ha passat de 60 a 110, el que ha fet més necessària l’ampliació del centre que està portant-se a terme. De moment s'han construït dues noves aules i un pati en la primera fase ja conclosa. La concessió de més de 400.000 euros del Pla Edificant de Conselleria permetrà així mateix el sanejament de tot l'edifici així com una millora important en les dotacions i instal·lacions del centre.
Premis, ajudes i reconeixements
Durant el present curs el CEIP Sant Antoni Abat ha aconseguit el reconeixement per part de Conselleria com a Centre CEPAFE, que suposa una important dotació econòmica que supera els 1.100€ per a dur a terme un Programa d’Esport, Activitat Física i Salut entre tot l’alumnat, a més de rebre la visita de federacions esportives que aportaran coneixements i materials esportius per al centre. D’Altra banda, els alumnes de quart de Primària han participat al Projecte FIL d’intercanvi lingüístic, amb una dotació de 475 euros. També el centre ha presentat per al present curs i el pròxim el Projecte d’Investigació i Innovació Educativa (PIIE) amb un projecte de ràdio escolar i l’any pròxim presentaran un PIIE global per a tot el centre junt a altres quatre escoles. A més en els últims anys les alumnes proposades pel centre han aconseguit el Premi Extraordinari al Rendiment Acadèmic que atorga la Conselleria d’Educació als alumnes amb millor expedient.
Nota Important: El taller i concert de la Basuband són de caire privat, només per a alumnes i famílies del centre. Convidem als mitjans de comunicació que desitgen assistir amb l’objectiu de donar la major difusió possible a aquesta activitat de conscienciació ecològica, educativa i social. A banda dels materials adjunts a aquesta nota enviarem imatges del dia de la festa.