elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ana Montesa: “La tradició valenciana pel teixit espolí inspira molts dels meus projectes”

Ana Montesa: “La tradició valenciana pel teixit espolí inspira molts dels meus projectes”
  • La dissenyadora de Paterna amb tan sols 21 anys ja ha revolucionat la moda masculina

Amb tan sols 21 anys, la dissenyadora valenciana Ana Montesa, ja ha revolucionat la moda masculina. Finalista del Fashion Xou 2024 de l'escola de moda IED Madrid, a través de la seua col·lecció 'MANNA LILIES', ha aconseguit mitjançant una paleta de colors, textures i talls atrevits, aportar diversió a la moda "d'home”. 

Tal com ha explicat Ana Montesa a elperiodic.com, la col·lecció “naix com a primera definició del meu caràcter com a dissenyadora, i la vaig començar per a transmetre, en este cas al sector masculí, que li ho podien passar bé amb la moda, amb els seus colors i textures, i que és el moment per a redefinir el sector de la moda masculina”.

La col·lecció parla sobre la nova masculinitat i com els gèneres hibriden a través d'una estètica impressionista. “La col·lecció expressa este missatge a través de l'impressionisme, per la qual cosa les peces i estètica estan inspirades en artistes com Monet o, sobretot, Sorolla”, ha destacat la dissenyadora.

La dissenyadora de Paterna va tindre clara la seua vocació des que era xicoteta, i encara que actualment emprén la seua carrera lluny de València, la tradició valenciana ha sigut la seua inspiració per a molts dels seus projectes. “La tradició valenciana pel teixit espolí, és una cosa que inspira molts dels meus projectes, des de la meticulositat, fins a la trama i tècnica, tindre de referència els rics teixits valencians i la seua orfebreria, és una cosa que sempre enriquirà el meu treball, i pel que em sent molt afortunada”.

En concret, la seua primera desfilada amb la col·lecció 'MANNA LILIES' ha estat marcat per les referències valencianes quant a “les capes interiors dels vestits, les sinagües, i totes eixes peces que també es poden veure en les pintures de Sorolla”.

Després d'una vida dedicada a la moda i una extensa formació, Ana va tindre clar que el seu destí estava en la moda masculina, “com a dona, sempre he gaudit la moda lliurement, sense limitacions ni restriccions socials abusives. Sempre l'he usada com a arma d'apoderament i expressió”.

És per això que “com més estudiava i coneixia sobre la moda, més em donava compte que el sector masculí era el gran oblidat i reprimit en este sentit, per la qual cosa em vaig veure apel·lada a contribuir a alliberar en certa manera el sector, vestint els nous models de masculinitat, i apostant per ells”.

“Al final, els estereotips de gènere estan evolucionant, i la moda sempre han d'acompanyar l'evolució social per a no vestir-te igual que el model que rebutges, sinó crear nous models a seguir”, ha recalcat la dissenyadora.

 “Seria fals dir que és un sector fàcil i amable”

Tal com ha detallat Ana, el sector de la moda està definit per “l'alta competència, per la qual cosa seria fals dir que és un sector fàcil i amable”. No obstant això, “com a joves tenim la sort de ser sempre moda i frescor, per la qual cosa sempre tindrem empreses que aposten per nosaltres, abans o després”.

La dissenyadora ha reiterat que se sent afortunada d'estar a Espanya, ja que la indústria tèxtil és molt àmplia i variada, “i cada vegada més s'aposta pel disseny i la qualitat del MADE IN SPAIN”, ha afegit.

Així mateix, la valenciana ha posat de manifest la necessitat que “s'alçara més l'altaveu als dissenyadors emergents, des de les passarel·les nacionals, amb grans possibilitats, fins a les possibilitats econòmiques que es necessiten per a créixer en el sector”.

Formació de la dissenyadora valenciana

Des de xicoteta he rebut formació en pintura per part de la seua àvia materna, i va començar amb 15 anys el seu primer curs de modistería en Aitex de Mas Camarena. Després va entrar en el batxillerat d'arts de La Salle, i amb 16 anys va realitzar un Fashion Júnior Course en el IED Madrid, “on em vaig enamorar de l'escola i la ciutat. Dos anys més tard, vaig tornar per a començar la meua carrera de Grau de Disseny de Moda en eixa mateixa escola”.

Hui dia és acabada de graduar com a dissenyadora de moda pel IED Madrid, però també s'ha format a l'una en cursos curts de CLO3D o en disseny d'accessoris en pell en Barreira (València).

MÉS FOTOS
Ana Montesa: “La tradició valenciana pel teixit espolí inspira molts dels meus projectes” - (foto 2)
Ana Montesa: “La tradició valenciana pel teixit espolí inspira molts dels meus projectes” - (foto 3)
Ana Montesa: “La tradició valenciana pel teixit espolí inspira molts dels meus projectes” - (foto 4)
Ana Montesa: “La tradició valenciana pel teixit espolí inspira molts dels meus projectes” - (foto 5)
Ana Montesa: “La tradició valenciana pel teixit espolí inspira molts dels meus projectes” - (foto 6)
Ana Montesa: “La tradició valenciana pel teixit espolí inspira molts dels meus projectes” - (foto 7)
Pujar