López: “Presentem la primera de les tres exposicions d’art contemporani que hem programat en la nostra capital cultural valenciana”
L’exposició pot visitar-se al palau de Malferit de la capital cultural valenciana fins al 28 d’agost
La mostra reuneix els treballs de Maribel Domènech, Edu Comelles, Paco Martí, Tania Blanco i Xavier Monsalvatge de la Col·lecció d’Art Contemporani de la Generalitat Valenciana
El secretari autonòmic de Cultura i Esport, Ximo López, junt amb l’alcalde d’Aielo de Malferit, Juan Rafael Espí Mompó, i el director del Consorci de Museus, José Luis Pérez Pont, ha presentat ‘Posicions de resistència. Art Contemporani de la Generalitat Valenciana’. La mostra podrà visitar-se al palau de Malferit fins al 28 d’agost i reuneix obres de cinc artistes que formen part de la Col·lecció d’Art Contemporani de la Generalitat Valenciana.
En paraules del secretari autonòmic de Cultura i Esport, Ximo López, “aquesta és la primera de les tres exposicions previstes per a aquest 2022 en la nostra capital cultural valenciana de la Vall d’Albaida i compta amb obres de primer nivell que pertanyen a totes les valencianes i els valencians, perquè formen part dels fons d’adquisicions artístiques que realitzem cada any dones de Cultura de la Generalitat. Aquests fons compten ja amb més de 100 obres i a Aielo de Malferit hui obrim aquesta mostra amb les propostes de 5 creadors i creadores dels quals adquirim obres”.
“És fonamental portar al llarg del nostre territori aquest patrimoni visual tan ric, perquè és clau la territorialització i expansió de la cultura, per això continuem programant tot tipus d’expressions culturals a Aielo de Malferit, epicentre cultural valencià”, hi ha afegit Ximo López.
L’alcalde d’Aielo de Malferit, Juan Rafael Espí Mompó, reconeix que “per a nosaltres és un orgull comptar amb la col·laboració del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana gràcies a la capital cultural 2022. Visitar les obres de la Col·lecció d’Art Contemporani de la Generalitat Valenciana és un privilegi per a molts veïns i veïnes d’Aielo de Malferit i de la comarca, que sense fer grans desplaçaments poden apreciar la creació contemporània de primera qualitat. Aielo de Malferit és un poble ric en cultura i tenim artistes consolidats i reconeguts per tot el món, a més d’altres emergents i futures promeses. És el nostre compromís com a institució donar-los suport, tant per al desenvolupament dels seus projectes com perquè coneguen la cultura més avantguardista i els servisca d’exemple per a futures creacions. En aquest punt coincidim i esperem que les col·laboracions siguen fructíferes i es mantinguen en el temps, més enllà de la capitalitat cultural”.
“Les obres d’Art Contemporani de la Generalitat Valenciana continuen el recorregut per les comarques valencianes i en aquesta ocasió ho fan a Aielo de Malferit, localitat que aquest 2022 comparteix el reconeixement de capital cultural valenciana junt amb Alzira, a on també ha arribat la nostra programació. Estem davant de peces que ofereixen un punt de vista sobre l’art contemporani més actual, amb el propòsit de convertir-se en un llegat patrimonial a llarg termini”, ha assenyalat el director del Consorci de Museus, José Luis Pérez Pont.
Primera exposició a Aielo de Malferit com a capital cultural valenciana
‘Posicions de resistència. Art Contemporani de la Generalitat Valenciana’ és la primera de les tres exposicions previstes per a aquest 2022 a Aielo de Malferit amb motiu de la seua designació com a capital cultural valenciana. La mostra reuneix els treballs de cinc artistes que conviuen en plantejaments tècnics molt diversos i un interés comú: la mirada a l’espai on l’individu es mesura amb el seu entorn social i la posada en valor de processos de resistència que freguen l’heroïcitat.
La globalització, l’urbanisme desaforat, l’oblit de les minories o els mals de la societat actual són alguns dels temes que s’aprecien en la mostra, a partir de les obres de Maribel Domènech (València, 1951), Tania Blanco (València, 1978), Xavier Monsalvatge (Godella, 1965), Paco Martí (Castelló de la Plana, 1956) i Edu Comelles (Barcelona, 1984. Resident a València).