elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Llutxent se sensibilitza sobre els ODS i la sostenibilitat mitjançant el projecte “In/Sostenible” del Fons Valencià per la Solidaritat

Llutxent se sensibilitza sobre els ODS i la sostenibilitat mitjançant el projecte “In/Sostenible” del Fons Valencià per la Solidaritat
  • “In/Sostenible” té com a finalitat apropar els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), incidint en l’ODS 12: Producció i consum responsables

Llutxent acull les diferents activitats basades en l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) 12: Producció i consum responsables del projecte “In/Sostenible. Territorialitzant els ODS en la província de València”, desenvolupat pel Fons Valencià per la Solidaritat i cofinançat per l’Àrea de Cooperació Internacional de la Diputació de València. L’objectiu d’aquest projecte és territorialitzar els ODS, fent incidència en l’ODS 12 amb la finalitat d’apropar-lo a la població per a fomentar modalitats de consum i producció sostenibles i sensibilitzar al voltant d’hàbits per a garantir un creixement sostenible.

En concret, Llutxent alberga l’exposició “Un camí cap a la sostenibilitat”, la qual pretén aproximar els 17 ODS de l’Agenda 2030 a la ciutadania del municipi, aprofundint en l’ODS 12. Aquesta exposició es pot visitar de manera gratuïta en el CEIP Ausiàs March del municipi de la Vall d’Albaida, del 9 al 16 d’abril, en horari escolar. Hi haurà una visita guiada a l’exposició el dimarts 15 d’abril, a les 17.00 h.

Seguint amb les activitats del projecte, també es realitzarà, el divendres 11 d’abril, a les 11.00 h, al Mercat Municipal, i de manera lliure i gratuïta, un taller de cuina amb productes sostenibles i de proximitat amb el cuiner Lluís Penyafort. Així mateix, per a l’alumnat del CEIP Ausiàs March es desenvoluparan dos activitats: per una banda, el contacontes teatralitzat “Anem a cercar un tresor”, el qual té com a finalitat sensibilitzar i conscienciar als xiquets i les xiquetes de Llutxent sobre la necessitat i urgència de canviar els hàbits i la forma de consum per a no acabar amb el planeta, i, per una altra banda, el taller didàctic “Soc conscient de quin consum faig”, el qual té com a fi reflexionar sobre la situació del planeta i analitzar alternatives per a realitzar una producció i consum més sostenibles. També, tant la ciutadania com els centres educatius rebran material pedagògic al voltant del projecte, i, per tant, de la sostenibilitat.

Llutxent acull el projecte “In/Sostenible. Territorialitzant els ODS en la província de València” dins del marc de l’educació per al desenvolupament i la ciutadania global que s’ofereix a les entitats locals sòcies del Fons Valencià per la Solidaritat, les quals sumen esforços i recursos des del municipalisme valencià i la descentralització per a treballar conjuntament per una justícia global. En aquesta ocasió, el projecte compta amb el suport econòmic de l’Àrea de Cooperació Internacional de la Diputació de València.

El Fons Valencià per la Solidaritat, l’associació per la cooperació internacional municipalista i l’educació per al desenvolupament dels ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana

El Fons Valencià per la Solidaritat és l’associació d’ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana que, des de la pluralitat política, territorial i poblacional, suma esforços i recursos de les entitats locals membres per a executar projectes de cooperació internacional descentralitzada municipalista en poblacions de països empobrits, d’acció humanitària en països en situació d’emergència i d’educació per al desenvolupament i la ciutadania global en les localitats sòcies del Fons a la Comunitat. Actualment, formen part del Fons Valencià per la Solidaritat 151 entitats locals sòcies (143 ajuntaments i 8 mancomunitats).

El Fons Valencià és un agent únic de cooperació a la Comunitat Valenciana, ja que facilita i complementa la realització de polítiques de cooperació internacional municipalista directa als ajuntaments mitjançant un equip tècnic especialitzat, i amb múltiples beneficis. Els ajuntaments -independentment de la seua mida poblacional- executen mitjançant el Fons Valencià projectes de gran impacte -seguint tot el cicle de vida del projecte i de manera participativa- que de manera individual no seria possible realitzar. D’altra banda, els ajuntaments i les mancomunitats només tenen possibilitat de portar a cap la modalitat de cooperació tècnica a través del Fons, ja que és l’única entitat que l’executa. Així mateix, les entitats locals membres del Fons tenen a la seua disposició projectes d’educació per al desenvolupament i la ciutadania global, els quals s’adapten a la singularitat de cada localitat.

Pujar