L'Associació de Jubilats d'Olocau commemora el canvi de seu amb el trasllat de la seua bandera
Un acte simbòlic que va recórrer el nucli urbà
Ahir a la vesprada, l'Associació de Jubilats d'Olocau va celebrar el primer esdeveniment de la seua Setmana Cultural amb un acte simbòlic i commemoratiu. El trasllat de la seua bandera des de l'antiga seu (on es troba ara l’Espai Co-Working) fins a l'actual (situada en la planta baixa del Saló d'Actes) va servir per a recordar el canvi de local de la Llar dels Jubilats que va tindre lloc l'any 2019 i per a posar en valor a un col·lectiu que forma part fonamental del municipi.
El recorregut pel nucli urbà va tindre un caràcter festiu i alegre, i va comptar amb la participació de veïns i veïnes, membres de l'associació, la Banda de l'Agrupació Musical ‘La Melodia’ i representants polítics com els regidors Salvador Navarret, Desa Vilaplana i Olga Brínquez; l'alcalde, Antonio Ropero; i l'ex primer edil José Agustín Agustí i la exregidora i padrina de la bandera Yolanda Agustí, els qui formaven part de la Corporació Municipal en 1992, quan es va realitzar l'estendard.
Amb l'arribada a la Llar dels Jubilats, es va procedir a introduir la bandera en la vitrina de l'entrada i, a continuació, es van pronunciar tres breus discursos. El primer, a càrrec del president de l'associació, Amador Martínez, qui va explicar la importància de l'acte com a commemoració d'un fet de tant de significat per als jubilats i pensionistes d'Olocau, i va destacar el caràcter festiu que van voler que tinguera la celebració.
Seguidament, José Agustín Agustí va recordar amb les seues paraules a aquelles persones que ja no estan entre nosaltres i la tasca de les quals va permetre que l'associació compte actualment amb un símbol com la seua bandera (que, com va afirmar, es va decidir que fora verda perquè és el color de l'esperança) i amb un local concorde al que es mereix. A més, va realitzar una mirada retrospectiva a la seua època com a alcalde i a la col·laboració que existia entre l'Ajuntament i l'entitat que representa els jubilats i jubilades de la localitat.
Per últim, Antonio Ropero va rememorar com es va dur a terme l'adequació de l'antiga almàssera per a ubicar allí la seu i va voler reconéixer el treball de l'associació (“una de les més actives d'Olocau”, com va assegurar). També va expressar la seua satisfacció per poder formar part d'un acte en el qual “es retroben el passat, el present i el futur” i va concloure la seua intervenció manifestant que “la millora de la qualitat de vida dels nostres majors és una prioritat per a l'Equip de Govern i, per això, continuem treballant per a aconseguir la instal·lació d'un centre de dia en el nostre municipi”.
Per a concloure, es va oferir un berenar amb orxata i fartons que va servir per a refrescar i endolcir una vesprada molt especial i emotiva.