elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Isabel Oliver i Laura Palau reben l'Alfons Roig de la Diputació de València

Isabel Oliver i Laura Palau reben l'Alfons Roig de la Diputació de València
  • El Monestir del Corpus Christi de Llutxent va acollir este dissabte l’entrega dels Premis d'Arts Visuals de la Diputació de València Alfons Roig 2024, en les modalitats de Projecte Artístic i Trajectòria Artística

MÉS FOTOS
Isabel Oliver i Laura Palau reben l'Alfons Roig de la Diputació de València - (foto 2)
Isabel Oliver i Laura Palau reben l'Alfons Roig de la Diputació de València - (foto 3)

El Monestir del Corpus Christi de Llutxent va acollir este dissabte l’entrega dels Premis d'Arts Visuals de la Diputació de València Alfons Roig 2024, en les modalitats de Projecte Artístic i Trajectòria Artística. Els guardons reconeixen enguany el treball de la benlloquina Laura Palau, fotògrafa i artista multidisciplinar, guanyadora del Premi al Millor Projecte Artístic; i la carrera professional de la pintora valenciana Isabel Oliver, qui ha sigut guardonada amb el premi a la Trajectòria Artística.

L'acte va comptar amb la presència del diputat de Cultura, Paco Teruel; el director general de Cultura, Miquel Nadal; l'alcaldessa de Llutxent, Xaro Boscà; la vicerectora de Cultura i Societat de la Universitat de València, Ester Alba; i les premiades, Laura Palau i Isabel Oliver.

El diputat Paco Teruel va apuntar que, des d'enguany, “els premis compten amb un guardó realitzat expressament per l'artista Joan Enric Garcia”, i va recordar que els Alfons Roig de les Arts Visuals se celebren cada dos anys: “el primer, la Diputació de València convoca el concurs i s'atorguen els premis, i en el següent desenvolupem el projecte artístic guanyador amb una exposició de la persona o persones guanyadores; en el cas del Premi a la Trajectòria Artística, el segon any elaborem un catàleg amb l'obra de l'artista reconegut”.

“Els Premis Alfons Roig són molt importants en l'àmbit de les arts plàstiques i visuals, no sols per la seua història, per la dotació econòmica que tenen o pel seu prestigi, sinó perquè són uns premis que permeten a joves artistes fer realitat projectes molt interessants”, va concloure Teruel.

Guardons

El premi al Projecte Artístic tracta de reconéixer a aquelles persones, artistes plàstiques i visuals, que comencen la seua trajectòria professional i presenten un projecte d'interés especial. D'altra banda, el premi a la Trajectòria Artística reconeix a aquelles persones en actiu dins del camp de les arts visuals que hagen consolidat una trajectòria professional indiscutible en l'àmbit de les arts valencianes. La concessió dels premis Alfons Roig comporta una dotació econòmica de 20.000 euros en la modalitat de Projecte artístic, i de 25.000 euros per a la de Trajectòria artística.

Estos premis, uns dels més significatius de les arts plàstiques a nivell estatal, s'entreguen cada dos anys amb la finalitat de reconéixer la creativitat i dedicació dels artistes en les diferents disciplines proposades. La present edició ha destacat pel gran nivell de les propostes enviades, fonamentant l'elevat estàndard de qualitat creativa i visual dels guardons.

Premiades

La fotògrafa i artista interdisciplinar castellonenca Laura Palau ha sigut premiada per la seua obra ‘Segunda Mordida’, una reflexió sobre el territori, les relacions de pertinença i el sentiment de comunitat. Així mateix, la Diputació de València ha reconegut a Isabel Oliver la seua trajectòria artística, primer centrada en el Pop Art Feminista valencià i, a partir dels anys 70, per la seua vinculació amb una pintura compromesa que dura fins al dia de hui.

El jurat, integrat pels artistes Rafael Armengol, Ana Navarrete i Jesús Palomino, la guanyadora de l'anterior edició a la Trajectòria Artística Teresa Lanceta, i la catedràtica de Belles Arts Isabel Tejeda, ha avaluat els 26 projectes que han participat en esta edició i ha proposat les candidatures per al Premi a la Trajectòria Artística.

Els Alfons Roig de la Diputació de València van ser constituïts per primera vegada en 1984 i han servit per a la promoció i reconeixement de figures emblemàtiques de l'art valencià com Josep Renau, Eusebi Sempere, Andreu Alfaro, Miquel Navarro, Soledad Sevilla, Artur Heras, Carmen Calvo o Ángela García Codoñer, entre molts altres.

Pujar