elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El gran historiador dels mars i els oceans, David Abulafia, arriba al Monestir de Valldigna

El gran historiador dels mars i els oceans,  David Abulafia, arriba al Monestir de Valldigna
    MÉS FOTOS
    El gran historiador dels mars i els oceans,  David Abulafia, arriba al Monestir de Valldigna - (foto 2)
    El gran historiador dels mars i els oceans,  David Abulafia, arriba al Monestir de Valldigna - (foto 3)

    Als seus 73 anys, David Abulafia és catedràtic emèrit d’Història Mediterrània de la Universitat de Cambridge, membre del Gonville and Caius College, de la British Academy i de l’Academia Europaea, i ha estat guardonat amb nombrosos premis i reconeixements, com el Mountbatten Literary Award,  el Prix Mare Nostrum, el Wolfson History Prize, el Yantian Ocean Book Award o l’Ordine della Stella della Solidarietà de la República Italiana.

    És el fruit de cinc dècades de carrera en les quals, a banda de centenars d’articles i capítols, ha publicat diversos llibres de gran influència en la historiografia occidental, especialment la relativa al mar Mediterrani i l’oceà Atlàntic, com ara The Two Italies. Economic Relations Between the Norman Kingdom of Sicily and the Northern Communes (1977), Frederick II: A Medieval Emperor (1988), el volum baixmedieval de la New Cambridge Medieval History (1995), The Mediterranean in History (2003), El descubrimiento de la humanidad: encuentros atlánticos en la era de Colón (2008), El Gran Mar. Una historia humana del Mediterráneo (2011), La guerra de los doscientos años: Aragón, Anjou y la lucha por el Mediterráneo (2017) o Un mar sin límites. Una historia humana de los océanos (2019).

    Ara el gran historiador dels mars i els oceans arriba a Simat de Valldigna, en el marc de les xarrades de divulgació que la Generalitat Valenciana, la Mancomunitat de la Valldigna i el Grup Harca organitzen al Reial Monestir de Santa Maria de Valldigna. Serà este dissabte 10 de juny a les 19:00 hores amb la conferència titulada “La Corona de Aragón en el Atlántico medieval”, en què abordarà la presència de mercaders, exploradors, navegants i conqueridors catalans, valencians i mallorquins en l’àrea atlàntica entre els segles XIV i XV, mentres la ciutat de València s’erigia com en un dels principals nuclis econòmics i polítics del Mediterrani occidental. L’entrada és lliure fins a completar l’aforament.

    Pujar