elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Pla de Formació de la Xarxa ADL 2019 arriba a més de 130 tècnics de desenvolupament local i a emprenedors de la província de València

El Pla de Formació de la Xarxa ADL 2019 arriba a més de 130 tècnics de desenvolupament local i a emprenedors de la província de València
  • Divalterra, amb la col·laboració d'entitats i associacions, ha impartit una sèrie d'activitats formatives dedicades a analitzar diferents formes i possibilitats de cooperació per a la promoció econòmica provincial i el desenvolupament local

Més de 100 Agents de Desenvolupament Local han participat en les accions gratuïtes del Pla de Formació de la XARXA ADL 2019, elaborat a partir de la prèvia identificació de necessitats formatives del col·lectiu tècnic de la Xarxa d'Agències de Desenvolupament Local (ADL).

Després de la jornada anual de coordinació de la Xarxa ADL celebrada a València la primavera passada, en la qual es van presentar les activitats a realitzar durant 2019, al llarg de l'any s'han anat desenvolupant diverses accions formatives i divulgatives impulsades pel Servici de Desenvolupament Local de Divalterra.

Aquestes activitats, obertes en funció dels continguts a representants d'entitats locals, associacions, empreses, persones emprenedores i públic en general, s'han centrat, d'una banda, en l'actualització de coneixements i l'intercanvi d'experiències en el marc de la Xarxa ADL, i, d'altra banda, en l'organització d'activitats de divulgació i promoció de l'emprenedoria, la innovació i el desenvolupament socioeconòmic.

Personal tècnic de les ADL’s

Així, en coordinació amb la Universitat de València a través de l'Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local (IIDL), Divalterra va organitzar en 2019 quatre cursos per al col·lectiu de personal tècnic de les agències de desenvolupament local de la província (ADL), dedicats a analitzar algunes opcions útils per als municipis, així com formes i possibilitats de cooperació i la seua posada en pràctica.

La formació específica per a ADL, amb més de 60 participants, va incloure quatre cursos presencials que es van impartir a València, Llíria, Alzira i Gandia amb la col·laboració del Centre d'Artesania de la Comunitat Valenciana, la Mancomunitat Camp de Túria, la Mancomunitat de la Ribera Alta i la Mancomunitat de La Safor.

L'oferta formativa va totalitzar més de 100 hores lectives, dedicades a temàtiques com el curs "Cultura, innovació i medi ambient com a factors de creixement" impartit a València; ‘Iniciació al Coaching per a Agents de Desenvolupament Local’, celebrat a Llíria; ‘Innovació en la prestació de serveis de promoció econòmica’, realitzat a Alzira, i ‘Disseny, elaboració i avaluació de projectes’, organitzat a Gandia. Així mateix, es va participar en les X Jornades de Desenvolupament Local de la Comunitat Valenciana.

Protecció de dades

Al costat d'aquestes accions formatives, Divalterra ha organitzat també sessions monogràfiques relacionades amb les principals obligacions en matèria de protecció de dades per a les agències de desenvolupament local (ADL) i sobre el funcionament de les eines telemàtiques que posa gratuïtament a la disposició de les més de 150 entitats adherides a la Xarxa ADL.

Entre aquestes aplicacions es troba el portal www.divaladl.es i la seua intranet de gestió, així com el directori online d'empreses de la província www.galeriaempresarial.es, a més de programes específics per a gestionar borses d’ocupació locals i per a generar plans de viabilitat econòmica de projectes emprenedors.

Foment de l'emprenedoria

A més de les sessions orientades principalment a tècnics de la xarxa ADL, Divalterra ha participat també a través del seu Servici de Desenvolupament Local en l'organització d'altres activitats de formació i foment de l'emprenedoria obertes a un públic més ampli.

En aquest sentit, cal destacar la participació en l'organització del programa Emprendeaventura, iniciativa de la Diputació de València enfocada al foment de la creació d'empreses en entorns rurals i que va estar impartida per l'equip tècnic del Centre Europeu d'Empreses Innovadores (CEEI) de València.

Emprendeaventura va celebrar en 2019 quatre edicions que van tindre lloc a Tuéjar, Utiel, Enguera i Beniflà amb la col·laboració dels Grups d'Acció Local (GAL) Túria-Calderona, Rurable, Caroig-Xúquer, Som Rurals i Gandia-Albufera, tots ells membres de la federació provincial Redteval amb qui Divalterra manté un conveni de col·laboració.

Cada edició de Emprendeaventura va incloure sis sessions formatives temàtiques en les quals es va oferir suport tècnic especialitzat per a la definició d'un model de negoci, màrqueting o confecció de plans economicofinancers. Aquestes sessions es van completar amb tutories individuals a emprenedors amb una idea de negoci amb la finalitat de donar les claus necessàries perquè els projectes emprenedors d'entorns rurals puguen tirar avant amb majors garanties d'èxit.

L'activitat es va completar amb la selecció dels millors projectes de cada edició. Així, de les 30 idees de negoci van destacar quatre iniciatives centrades en la producció agroalimentària de qualitat.

D'altra banda, en aquest mateix àmbit del foment de l'activitat emprenedora, Divalterra va participar en la programació i desenvolupament del Cicle de Jornades Sobre Emprenedoria i Economia Social i Sostenible finançat per la Diputació de València i impartit per la Universitat de València a través del seu projecte Empresocial.

Divalterra va participar en aquesta acció formativa coordinant a través de la seua xarxa d'agències de desenvolupament local (ADL) als municipis i mancomunitats que van acollir aquestes sessions en els seus territoris.

Es van organitzar un total de set jornades destinades a futurs empresaris autònoms, responsables d'activitats ja operatives i personal tècnic d'entitats públiques i privades que treballen assessorant activitats emprenedores.

Aquestes jornades van abordar les obligacions legals, fiscals i comptables de la figura de l'empresari autònom, els tràmits que afecten la gestió d'associacions, i l'aplicació del model d'Economia del Bé Comú a l'emprenedoria sostenible, així com a empreses ja existents i administracions locals.

Les sessions es van impartir a Ayora, Benifairó de les Valls, Enguera, Llíria, Navarrés, Oliva i Yátova, gràcies a la col·laboració de les mancomunitats de Les Valls, la Hoya de Buñol-Chiva, el Camp de Túria i La Canal de Navarrés, els Grups d'Acció Local Rurable i Caroig-Xúquer, i els respectius ajuntaments.

Pujar