elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Font de la Figuera presenta el contenidor marró de recollida orgànica

La Font de la Figuera presenta el contenidor marró de recollida orgànica
  • L'acte de presentació s'ha celebrat al teatre Joan de Joanes, amb la presència de la Consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, i la Vicepresidenta i de la Diputació de València Maria Josep

MÉS FOTOS
La Font de la Figuera presenta el contenidor marró de recollida orgànica - (foto 2)

En el matí de hui, divendres 27 de novembre, l'alcalde de l'Ajuntament de la Font de la Figuera Vicent Muñoz, i la gerent del Consorsi per a la Gestio de Residus COR V-5, Elba Montes, han presentat el projecte d'Illa de Compostatge gràcies al qual, 100 famílies del Barri Les Coves i els carrers Blasco Ibáñez i Capurutxo, començaran a separar de manera comunitària les restes orgàniques llençant-les als nous contenidors marrons. En l'acte celebrat al Teatre Joan de Joanes, han participat la Consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, i la Vicepresidenta i de la Diputació de València Maria Josep Amigó.

L'alcalde de la Font de la Figuera ha completat la presentació del nou projecte de compostatge comunitari amb un vídeo explicatiu, i ha destacat la importància de reduïr els residus: "El fet d'implantar el contenidor marró i l'illa de compostatge comunitari ens permetrà separar les restes de menjar i vegetals per a fer compost i reutilitzar-lo per a nodrir la terra de jardins públics i privats".

A més, Muñoz ha explicat que es posa en marxa el projecte de compostatge comunitari per a 100 famílies del Barri Les Coves, i els carrers Blasco Ibáñez i Capurutxo. "Després de l'èxit del compostatge domèstic, implantarem contenidors marrons en esta zona del poble i tractarem el residu orgànic en la nova Illa de Compostatge ubicada al Polígon Sant Cristòfol", ha afegit l’alcalde de la Font.

En novembre de 2017, 53 famílies i 3 restaurants començaven amb el projecte pilot del Compostatge Domèstic, apartant les restes de menjar a la seua compostera, i així, prevenint moltes tones de residus anuals que no van al contenidor de residu mesclat.

La Font de la Figuera es converteix a partir d'ara en un dels quatre municipis de la zona COR que compta amb esta instal·lació de prevenció de residus, facilitant així la baixada de tones que s’enviaran al contenidor mesclat i, per tant, que haurien de tractar-se a les plantes col·laboradores del COR i que es carregarien a la taxa.

Muñoz ha explicat que la Font de la Figuera va pel bon camí. "Cada dia separem millor els residus i això s'està evidenciant en les xifres de tones de fem recollides. Separar la matèria orgànica llençant-la al contenidor marró, i tractar-la en l'Illa de Compostatge del Polígon de Sant Cristòfol reduirà costos i haurà de repercutir en la taxa de fems".

La Consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà ha volgut destacar “el bon treball que està realitzant el COR-V5 en matèria de gestió de residus, que ja s’ha convertit en tot un referent”. També ha afegit que malgrat que aquest puga semblar “un projecte xicotet que van començar 53 famílies, sobre les dades ha sigut tremendament significatiu”. Així, la Consellera anima a tota la ciutadania a continuar per aquest camí i passar de l’economia lineal a l’economia circular.

Per la seua part, la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, ha donat l’enhorabona a l’alcalde de la Font perquè el seu treball i la posada en marxa d’este projecte ha aconseguit pegar-li la volta al municipi i al COR. A més, ha recalcat que és una tasca de tots i totes “fer un món millor avançant contra el canvi cilmàtic i fent polítiques de residus 0”.

Pujar