La Font de la Figuera exposa en ADIF els seus problemes amb el deficient desviament de les aigües i reclama una parada de tren
El Govern Municipal de la Font de la Figuera manté la seua reclamació de solucions als problemes del deficient desviament de les aigües. Hui dijous s'han reunit a les dependències d'ADIF a Madrid els representants de l'Ajuntament, entre ells, l'alcalde, Vicent Muñoz i membres del Govern Municipal. Acompanyats pel tècnic mediambiental del consistori, han plantejat al director general de Construccions d'ADIF, Juan Pablo Villanueva (nomenat el passat agost amb l'entrada al Govern Central de Pedro Sánchez) els greus problemes que segueix patint la localitat a causa de les múltiples infraestructures estatals que travessen el terme municipal cada vegada que passa un episodi de pluges, provocant vessaments en els barrancs per la deficient canalització de les aigües.
El consistori reclama al Govern una solució urgent que passaria per la reconducció d'aquests recursos pluvials fins a la rambla del Cànyoles per pal·liar els danys vinculats a les inundacions.
Des ADIF ja es van plantejar una sèrie de propostes que busquen una solució a la problemàtica i que Subdelegació del Govern es va comprometre a estudiar, tenint en compte la revisió de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer.
A més, se li va traslladar la inquietud manifesta d'un municipi que ha cedit tant en matèria d'infraestructures estatals "i no té sentit que passen per ací vies de ferrocarril d'AVE, mercaderies i altres i que els nostres conciutadans no puguen tenir el servei de ferrocarril que ens connecte amb Xàtiva o València, perllongant la línia C2 de Rodalies, quan des dels diversos organismes implicats (ADIF, RENFE, ...) ja van considerar en el seu moment i en les seves pròpies paraules, que seria una despesa residual". Respecte a la parada de tren que reclama l’Ajuntament, cal destacar la previsió de reserva de sòl al Pla General d’Ordenació Urbana de la Font de la Figuera, destinant l’espai necessari per al possible baixador o ‘apeadero’.
L'alcalde, Vicent Muñoz, ha traslladat al responsable d'ADIF les negociacions que es realitzen més intensament des de 2017, junt a les alcaldesses de Montesa i Vallada i l'alcalde de Moixent, i ha remarcat que "hem vetllat per la restauració del servei de Rodalies C-2 de l'Alcúdia de Crespins a Moixent aquest mes d'abril, i sabíem que seríem els últims a ser atesos, però en cap moment permetrem que el problema de la Font de la Figuera quede en l'oblit "
En 2018 es complien 159 anys des que s'iniciara en la població aquest servei que va estar en funcionament des de l'any 1859-1997.
Tal com afirma l'alcalde, Vicent Muñoz, "la persistència i la perseverança en les reunions mantingudes tant en la Secretaria d'Estat d'Infraestructures com amb la Direcció General i RENFE i ADIF contribueixen no només a visualitzar el problema de la Font de la Figuera, crear complicitats i tendir ponts perquè prompte es puga solucionar un dels conflictes més greus que hi ha a tot l'Estat en matèria d'infraestructures pels greus danys provocats per les escorrenties i el desviament de les aigües per canalitzacions i camins no preparats per a tants cabals".
"Agraïm la complicitat del DG i que s'haja compromès a tractar directament amb la presidenta d'ADIF el problema de la Font de la Figuera però no permetrem que cap Govern de l'Estat oblide la demanda de tren ni el problema de la Font de la Figuera" , ha remarcat l'alcalde.