elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Fernando de Rosa (PP): “Defensarem Espanya respectant la identitat valenciana”

Fernando de Rosa (PP): “Defensarem Espanya respectant la identitat valenciana”
    MÉS FOTOS
    Fernando de Rosa (PP): “Defensarem Espanya respectant la identitat valenciana” - (foto 2)

    Fernando de Rosa ha sigut el president de l'Audiència Provincial de València fins que s'anunciara la seua candidatura com a número u de el Partit Popular per València per a les eleccions generals del 28 d'abril. Una trajectòria dedicada a la carrera judicial -ha sigut vicepresident del Consell General del Poder Judicial, president en funcions de l'òrgan de govern dels jutges i jutge degà dels Jutjats de València- encara que també va ser conseller de Justícia en la Generalitat Valenciana i secretari autonòmic de Justícia durant el govern de Francisco Camps.

    Ara torna a la primera línia política amb la ferma voluntat de defensar la unitat d'Espanya i la identitat valenciana. Una revolució fiscal, una defensa dels senyals d'identitat, de la llengua valenciana però també la castellana i una vertebració del territori, són alguns dels eixos de la campanya que enfila ja els últims dies. Elperiodic.com ha conversat amb ell per a conéixer millor la seua proposta política que portarà al Senat.

    Què li fa tornar a la política?

    Jo sóc molt de persones. Em crec a Pablo Casado, crec que és una persona honesta, valenta i amb una aposta de futur per Espanya. Això és el que m'ha motivat fonamentalment a tornar, per a donar suport a el projecte del PP.

    Quina és la proposta del Partit Popular valencià al Senat?

    El Senat és la cambra d'autodefensa del govern dels valencians. Crec que hem de defensar aqueix autogovern dels valencians dins de la unitat d'Espanya. Aqueixa és la proposta fonamental. També donem suport a un millor finançament per al govern valencià però, sobretot, el defensar els nostres senyals d'identitat i evitar que puga existir qualsevol intent d'implantar els països catalans a la Comunitat Valenciana. Sóc un absolut defensor -dins del respecte a l'autogovern- de les comunitats autònomes i de la identitat valenciana. Així mateix, també portem al Senat propostes del PP com la revolució fiscal, la llibertat educativa, la llibertat en l'àmbit de la sanitat, el respecte dels drets individuals, la protecció de la dona i, en definitiva la igualtat en tots els àmbits.

    Quin paper juga el Senat actualment? La pregunta li la faig tenint perquè moltes vegades es parla que és una “cambra menystinguda”.

    Crec que s'ha posat en relleu la importància que té el Senat en aquesta ultima legislatura, que constitucionalment es denomina cambra territorial. Espanya està descentralitzat en comunitats autònomes i, per tant, la qüestió territorial és molt important. No solament cal determinar quins són els drets dels ciutadans sinó també quins són els drets dels territoris. Pense que cal fomentar la igualtat de tots ells i això es fa des del Senat. Un exemple l'hem vist ara com amb el tema del finançament, quan el govern de Pedro Sánchez ha realitzat acords amb Catalunya que van en detriments de la Comunitat Valenciana. Pense que des del Senat és des d'on s'ha de defensar aqueixa identitat. Per això, si isc triat vaig amb un mandat que és el que els valencians crec que volen: defensar Espanya, respectant la identitat valenciana. A més de protegir al màxim la Constitució i crec que això s'ha de posar en valor al senat.

    Què pot aportar vosté al Senat després de la seua experiència en l'àmbit de la justícia?

    Puc aportar els meus coneixements jurídics, puc aportar que he estat en diversos àmbits, des d'un òrgan constitucional com és el Consell General del Poder Judicial; de gestió de l'administració de justícia com és el Deganat dels Jutges o l'Audiència Provincial; o en l'administració autonomia com a Secretari Autonòmic i conseller. Crec que aqueixos coneixements sobre l'autogovern valencià i el meu convenciment personal que la unitat d'Espanya és alguna cosa que afavoreix el progrés i el futur del nostre país, puc aportar el meu gra d'arena a un futur millor per a Espanya i València.

    Creu que la justícia està polititzada?

    La justícia no està polititzada en absolut perquè s'ha demostrat la independència dels jutges i magistrats i de tots els professionals. Crec que quan es parla de la politització de la justícia és un error. El que sí que pot ser cert és que hi haja una judicialització de la política, que és diferent. Hi ha una presència de processos que afecten polítics i que són els que hui dia tenen major visibilitat, com el judici dels colpistes catalans o els judicis de la corrupció. Però crec que abans de res, cal respectar les decisions judicials i les actuacions dels cossos i forces de seguretat.

    Quina és la crítica que fa de la gestió de Botànic?

    Primer de tot, cal tindre en compte que està format per tres partits: El PSOE, que ha abandonat la moderació i ha passat a la radicalitat en arribar a un acord amb Podemos. Aquest partit està compost pels antics comunistes, de fet dins de Podemos està la branca que es denomina anticapitalista; després tenim també a Compromís, que ha estat finançat moltes vegades pels partits independentistes catalans. Producte d'aquest coctel ha sigut una política en la conselleria d'Educació en la qual s'ha vulnerat el dret dels pares valencians a poder triar en llibertat com eduquen als seus fills i hi ha hagut intent d'adoctrinament a les aules. No hi ha més que veure les 17 sentències del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana en les quals s'ha dit que el conseller Vicent Marzà ha intentat adoctrinar en teories i en tesis catalanistes als nostres fills.

    Fem un repàs sobre la resta dels principals partits polítics que es presenten a les eleccions. Quin és el requisit per a asseure's a parlar amb algun d'ells?

    La moderació ha de ser sempre el punt de treball de tots els partits polítics. Pense que, des d'una proposta moderada, es pot parlar de tot, excepte aquells el programa electoral dels quals consistisca en la ruptura constitucional.

    Què opina de Compromís?

    Es podria parlar amb ells d'avanç social però mai de qüestions que afecten la nostra identitat i la nostra cultura perquè és un partit catalanista i pretenen que València estiga sotmés als països catalans. A això em negue rotundament.

    I del PSPV-PSOE?

    Aquest PSOE és diferent al PSOE moderat i tradicional d'alternança amb el PP. Està radicalitzat en les seues propostes d'unió amb partits que moltes vegades estan ratllant la ruptura constitucional: ja hem vist acords amb els proetarres de Bildu, els separatistes d'Esquerra o Junts per Catalunya i els principis anticapitalistes que té Podemos. Crec que si el PSOE tornara a la moderació i a aqueix esperit constitucional de la conciliació, podrien haver-hi acords.

    Respecte a Podemos?

    És un partit rupturista constitucional, parla d'un referèndum constitucional per a permetre la segregació de territori, la qual cosa rebutge frontalment. Té principis i tics autoritaris com hem vist en les seues propostes anticapitalista i de suport a dictadures com Veneçuela. Crec que podem presenta sempre una línia rupturista constitucional de la qual hem d'estar allunyats. Mai fa propostes de consens, de moderació o de conciliació, només de radicalitat.

    I Ciutadans?

    És un partit que, basant-nos en els seus principis liberals, podríem arribar perfectament a acords, però moltes vegades dubten en els seus pactes. Va dir que no anava a pactar amb Pedro Sánchez i ho va fer, que no anava a pactar amb Susana Díaz i ho va fer; va dir que no anava a pactar amb Mariano Rajoy i ho va fer. Per tant, la seua fiabilitat a l'hora dels pactes fa que puguem tindre dubtes.

    Per a acabar, què opina de Vox?

    Pot haver-hi un acord però amb el límit de la Constitució. El PP marca la línia roja i aquesta és la constitució espanyola, que ha de defensar-se des del primer article i no solament en els quals ens agraden. Parlar d'igualtat, de no discriminació cap a la dona i d'ajuda davant la discriminació real que pateixen moltes dones, no pot ser objecte de debat. El PP defensa la igualtat, que no existisca discriminació per raó de sexe, d'identitat sexual o de qualsevol element. Ens creiem l'article 14 de la Constitució i veig que Vox no.

    Persones de tots els pobles de la Comunitat lligen elperiodic.com Com convenceria als lectors d'una xicoteta localitat de València que han de votar al Partit Popular?

    El PP és el partit que ha vertebrat històricament a la Comunitat Valenciana. Cal tindre en compte que, quan ha governat el Partit Popular, s'ha tingut realment atenció a la València mes despoblada, a totes les comarques d'interior, als xicotets municipis a través de la Diputació i s'han realitzat infraestructures per a unir aqueixos municipis amb grans nuclis de població. On ha governat el PP s'ha realitzat una integració social i s'ha governat per a tots, creant infraestructures i sanejant els comptes. Però també en els grans municipis s'ha invertit i se'ls ha vertebrat mitjançant infraestructures i benestar. En aquests quatre anys que ha governat el tripartit de socialistes, comunistes i catalanistes no s'ha construït ni un centre de salut, ni un col·legi, ni un hospital, ni un jutjat, ni han tingut major finançament malgrat tindre majors ingressos.

    Per tant, cadascun ha de pensar en aquests quatre anys de govern als seus ajuntaments què s'ha construït i en quins ha millorat la seua vida. A més, ha de pensar que si vam governar hi haurà una vertadera revolució fiscal, se suprimirà l'impost de patrimoni i el de successions i es disminuirà també la càrrega fiscal a l'hora de comprar un habitatge. Per tant, una revolució fiscal, una defensa dels senyals d'identitat dels valencians, una defensa del valencià com el nostre idioma però també el castellà i una vertebració del nostre territori, són els eixos de la nostra campanya.

    Pujar