Estimem-nos com vulguem!
Este matí l'avinguda 2 de Maig ha acollit la concentració mensual contra la violència masclista que, este mes, també ha servit per demanar respecte per al col·lectiu LGTBIQ+
Amb el crit "Estimem-nos com vulguem!" finalitzava este migdia la concentració mensual de condemna de la violència de gènere que, este mes, acollia també paraules de repulsa contra totes aquelles persones que no respecten el dret d'estimar en llibertat.
I és que hui és el dia de l'orgull LGTBI; per això, l'Ajuntament de Vilamarxant ha volgut aunar estes dues reivindicacions per condemnar qualsevol tipus de violència o discriminació pel simple fet d'estimar.
Al balcó del consistori, junt al cartell de condemna de la violència masclista, penjava una bandera amb els colors de l'arc de Sant Martí, símbol del col·lectiu LGTBIQ+. Baix, desenes de veïns i veïnes s'han sumat a este acte. L'activitat ha estat coordinada per Maria Estupiña i Alba Olmeda, del Departament de Gestió Cultural, junt al Departament de Benestar Social i Polítiques d'Igualtat del consistori.
El manifest ha sigut llegit per dos jóvens representants de la Casa de Joventut de Vilamarxant, Adrián Quiles i Paula Correia. Tots dos han fet una crida "perquè la gent mostre la seua sensibilitat i empatia per eradicar qualsevol situació de violència o rebuig causada per motius de gènere i d'orientació sexual". "Hui parlem en nom de molta gent. Nosaltres, com a jóvens, donem la veu a aquelles persones que no han sigut escoltades i alertem que la major part d'assetjaments que es produixen contra el col·lectiu LGTBIQ+ els patixen jóvens d'entre 12 i 16 anys", continuaven.
També han recordat i rebutjat que "encara hi haja 72 països que consideren l'homosexualitat com un delicte, dels quals 8 la penalitzen amb la mort. També condemnem que a la Constitució Espanyola encara no es contemple la no-discriminació als LGTBIQ+". Tot i que afegien que "la nostra comunitat és l'única de l'Estat que ha aprovat un projecte de llei que prohibix les teràpies de conversió per a les persones no-binàries".
Per últim, han demanat una tasca conscienciadora a favor de la igualtat i del respecte no tan sols hui, sinó dia a dia per crear consciència en el nostre entorn.
L'activitat ha finalitzat amb els veïns i veïnes de Vilamarxant escrivint missatges que, des de fa dècades, formen part de l'imaginari col·lectiu i que són clares expressions d'LGTBIfòbia. Han deixat dites com ara "maricón el que no bote", "mariconades les justes", "està feta un marimatxo" o "un xiquet ha de tindre pare i mare". Frases que totes i tots hem escoltat tot i que, a poc a poc, van rebutjant-se per atorgar el respecte que mereix un col·lectiu que ha patit i pateix discriminacions en molts àmbits i etapes de la vida personal, familiar i social.