elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La veu de dones del Sud ha recorregut les comarques de la Costera i la Vall d’Albaida

La veu de dones del Sud ha recorregut les comarques de la Costera i la Vall d’Albaida
  • El programa de sensibilització “Ser dona al Sud” del Fons Valencià, encapçalat per una delegació equatoriana, ha estat acollit amb èxit als municipis de Xàtiva, Ontinyent, l’Olleria, la Llosa de Ranes i Alfarrasí

  • A l’Olleria, la delegació equatoriana va mantenir un encontre de treball amb Ramón Vidal, Alcalde del municipi i Secretari del Fons, el qual va realitzar novembre passat un viatge de seguiment a l’Equador

“Ser dona al Sud 2020”, el programa de sensibilització del Fons Valencià per la Solidaritat, dins del marc del Dia Internacional de la Dona, i que té com a objectiu donar a conèixer la realitat de les dones i la lluita per la igualtat de gènere i contra la violència masclista als països del Sud, ha estat acollit amb èxit als municipis de les comarques de la Costera i la Vall d’Albaida. La present edició ha estat formada per una delegació d’Equador composta per Lilia Rodríguez, Presidenta del Centro Ecuatoriano para la Promoción y Acción de la Mujer (CEPAM), José Luis Cevallos,  Secretari Executiu del Consejo Cantonal de Protección de Derechos del municipi de Rumiñahui (Equador), i Elsa Susana Cahimuel, Tècnica de Formulació de Polítiques Públiques del Consejo Cantonal de Protección de Derechos del municipi d’Otavalo (Equador).

Aquesta delegació ha realitzat diferents activitats durant el seu pas a les comarques de la Costera i la Vall d’Albaida, en concret als municipis de Xàtiva, Ontinyent, l’Olleria, la Llosa de Ranes i Alfarrasí. Entre les activitats desenvolupades està la conferència “Violència masclista en relacions de parella de pobles indígenes en Otavalo (Equador)” amb la que s’ha donat a conèixer, amb gran afluència de públic, a Ontinyent, l’Olleria, la Llosa de Ranes i Alfarrasí com s’expressa la violència contra les dones indígenes, els mecanismes comunitaris de prevenció i sanció i les potencialitats de canvi des de la cultura. Altra activitat que s’ha realitzat ha sigut el taller per a joves, que s’ha desenvolupat a instituts d’Ontinyent i de Xàtiva, i que baix el títol “Enamorament i relacions tòxiques. Prevenció de violència i canvi cultural en la joventut de Rumiñahui i Otavalo (Equador)” s’ha analitzat, des d’un punt de vista vivencial, els comportaments violents en les primeres relacions i la potencialitat de canvi des de les dones i homes joves.). La delegació d’Equador també ha mantingut reunions tècniques amb els departaments d’Igualtat d’Ontinyent i Xàtiva amb la finalitat d’intercanviar experiències i nodrir-se mútuament de mecanismes per fer front a les desigualtats entre dones i homes i contra la violència masclista. Així mateix, a Ontinyent, Xàtiva i l’Olleria, han estat rebuts per Roger Cerdà, Alcalde de Xàtiva, i Raquel Caballero, Vocal de la Junta Executiva del Fons i Regidora de Xàtiva; Natalia Enguix, Tinent d’Alcalde i Regidora d’Igualtat d’Ontinyent, i Katty Ushiña, Regidora de Cooperació d’Ontinyent; i per Ramón Vidal, Secretari del Fons i Alcalde de l’Olleria. Cal destacar la reunió amb Vidal degut a que es va fer seguiment del projecte de cooperació internacional “Municipis per la igualtat i contra la violència de gènere”, el qual va conèixer el Secretari del Fons en primera persona a l’Equador en el viatge de treball que el Fons va realitzar el novembre passat.

“Ser dona al Sud” va nàixer al 2004 i, després de 16 edicions, s’ha consolidat en un programa d’educació per al desenvolupament amb testimonis del Sud que han col·laborat en projectes de cooperació internacional al desenvolupament, en el sector d’igualtat i enfortiment institucional, junt amb el Fons Valencià. En l’edició de 2019 van participar en “Ser dona al Sud” al voltant de 1000 persones de diferents municipis valencians. En la present edició, el Fons ha apostat per mantenir els alts nivells de persones valencianes sensibilitzades a través dels testimonis de la delegació equatoriana en fins a 20 diferents municipis valencians, la qual ha executat conjuntament amb el Fons el projecte de cooperació internacional “Municipis per la igualtat i contra la violència masclista”. Aquest projecte, realitzat amb la col·laboració de CEPAM i dels Governs municipals equatorians i la societat civil d’Otavalo i Rumiñahui, ha tingut com a objectiu enfortir les capacitats tècniques en matèria d’igualtat de gènere dels Consells Cantonals de Protecció de Drets i sensibilitzar a la població dels mateixos municipis.

MÉS FOTOS
La veu de dones del Sud ha recorregut les comarques de la Costera i la Vall d’Albaida - (foto 2)
La veu de dones del Sud ha recorregut les comarques de la Costera i la Vall d’Albaida - (foto 3)
La veu de dones del Sud ha recorregut les comarques de la Costera i la Vall d’Albaida - (foto 4)
La veu de dones del Sud ha recorregut les comarques de la Costera i la Vall d’Albaida - (foto 5)
La veu de dones del Sud ha recorregut les comarques de la Costera i la Vall d’Albaida - (foto 6)
La veu de dones del Sud ha recorregut les comarques de la Costera i la Vall d’Albaida - (foto 7)
La veu de dones del Sud ha recorregut les comarques de la Costera i la Vall d’Albaida - (foto 8)
La veu de dones del Sud ha recorregut les comarques de la Costera i la Vall d’Albaida - (foto 9)
Pujar