elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Diputació de València posa en marxa un curs sobre gestió de residus sòlids urbans

La Diputació de València posa en marxa un curs sobre gestió de residus sòlids urbans
  • L'activitat formativa abasta des de la problemàtica associada a la producció i gestió de residus fins a la determinació i el càlcul de les taxes municipals de recollida i de tractament, així com una visita a una planta de tractament de residus

MÉS FOTOS
La Diputació de València posa en marxa un curs sobre gestió de residus sòlids urbans - (foto 2)
La Diputació de València posa en marxa un curs sobre gestió de residus sòlids urbans - (foto 3)
La Diputació de València posa en marxa un curs sobre gestió de residus sòlids urbans - (foto 4)

La Diputació de València ha iniciat la formació a tècnics d'ajuntaments de menys de 20.000 habitants en aspectes sobre la gestió de residus sòlids urbans. Esta activitat formativa, organitzada des del servici de Formació que dirigix el diputat Ricardo Gabaldón i el servici d'Aigua, Residus i Empreses Públiques, encapçalat per Paco Comes, inclou també aspectes pràctics com la visita a la Planta de Tractament de Residus de Guadassuar.

“Esta és la primera vegada que la Diputació de València dissenya un curs d'estes característiques i específic sobre la gestió de residus municipals dirigit als tècnics d'ajuntaments que treballen en esta matèria, igual que la formació que es va impartir a empleats públics d'ajuntaments sobre gestió del cicle integral de l'aigua”, ha apuntat el diputat Paco Comes durant la visita a les instal·lacions de la planta de Guadassuar juntament amb l'alcalde de la localitat, Vicent Estruch, i els alumnes del curs.

Així mateix, ha assenyalat que amb este nou curs, en el qual participaran una trentena d'alumnes de vint ajuntaments de menys de 20.000 habitants, “la Diputació de València demostra una vegada més el seu compromís amb els municipis de la província, acostant la institució als pobles, posant tots els nostres recursos al seu abast i apostant per la formació basada en la tècnica i l'experiència”.

“El principal objectiu -ha ressaltat- és avançar cap a l'excel·lència i que els municipis puguen exercir les seues competències de la forma més eficaç i eficient possible”.

L'activitat formativa, la qual abasta des de la problemàtica associada a la producció i gestió de residus fins a la determinació i el càlcul de les taxes municipals de recollida i de tractament, està repartida en 40 hores dividides en huit jornades programades per als mesos de setembre, octubre i novembre.

Visita a la planta de Guadassuar

La Planta de Tractament de Residus de Guadassuar del Consorci de Residus Ribera i Valldigna és un referent quant a disseny i funcionament; amb un volum de tractament pròxim a les 130.000 tones anuals de residus sòlids urbans, obté unes xifres de reciclatge superiors al 44% i ha aconseguit reduir la fracció que va a l’abocador al 36%. Durant la seua visita a estes instal·lacions, els tècnics municipals han pogut observar els processos i tractaments pel que passen els residus municipals després de la seua recollida. Esta activitat servirà per a ajudar a dissenyar millors estratègies de recollida, separació i conscienciació.

Pujar