La Diputació de València i la Fundació ANAR llancen una campanya per a combatre la violència de gènere entre adolescents
La violència de gènere és una de les malalties que assoten actualment a la nostra societat, i per a combatre-la, des de la Diputació de València, en la seua àrea d'Igualtat, i de la mà de la Fundació ANAR, s'han posat a la feina per a combatre-la. Per a açò, la institució valenciana i la fundació van a llançar una campanya dirigida a les més jóvens perquè siguen conscients si patixen violència, física o psíquica, i perquè s'atrevisquen a cercar ajuda professional per a poder eixir d'estes situacions.
Segons ha fet públic hui ANAR, en el passat any es van atendre una mica més de 23.000 cridades de persones que acudien al telèfon, confidencial i anònim (900 20 20 10), que té la fundació per a atendre a persones susceptibles d'estar patint algun tipus de violència, en concret xiquets i xiquetes i jóvens. D'entre totes eixes cridades 13.000 es van produir en la província de València i un 6,3% d'elles van correspondre a xiquetes que són víctimes de violència, directa o indirecta.
La Fundació ANAR ha destacat que, en moltes ocasions, les jóvens pensen que les situacions d'insults i control que viuen són pròpies de persones que 'estan enamorades d'elles'. Prova d'açò és la telefonada gravada, que servix com a falca de la campanya per a radis, en la qual s'escolta com una dona jove acudex al telèfon d'ajuda i explica un cas de control i insults a través del mòbil. D'uesta manera, ANAR, que va ser pionera en el combat de la violència, ha destacat que s'està produint un augment de les trucades de dones d'entre 13 i 15 anys, i que s'han detectat de casos de xiquetes de 12. En ocasions s'ha arribat a assistir a joves de 17 anys que són maltractades per les seues parelles d'al voltant de 40.
Per a acabar amb açò, la Diputació, i molt especialment l'Àrea d'Igualtat amb la diputada Isabel García al capdavant, s'han proposat treballar amb ANAR en diversos canals, des de la ràdio, a les xarxes socials i de la mà dels ajuntaments, centres juvenils i cases de la dona, oferint informació i recursos d'ajuda a les potencials víctimes d'este tipus de violència. Així, Isabel García ha destacat que en els últims dos anys des de l'àrea que dirigix s'han engegat diverses iniciatives i subvencions als qui treballar amb les víctimes de violència de gènere en el que ha qualificat com una assignatura que estava "pendent", quan van arribar a la Diputació.
En el mateix sentit, el President de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha afirmat que, "no es pot confondre el maltractament amb l'amor" i que, "l'arrel del problema és l'educació i la societat patriarcal". La campanya tindrà una durada de dos mesos i se servirà de diversos mitjans per a oferir una alternativa, i seguretat, a les jóvens víctimes de violència de gènere.