La Diputació de València dobla el pressupost per a Smart Cities fins a arribar als dos milions d'euros
L’àrea de Modernització, dirigida per la diputada Mentxu Balaguer, convoca les subvencions a Smart Cities per a municipis amb un màxim de 20.000 euros per iniciativa. El termini de sol·licitud estarà obert fins al 28 d'abril
L'àrea de Modernització i Informàtica de la Diputació de València ha convocat les ajudes amb destinació a Smart Cities 2021. La convocatòria té un pressupost total de 2.000.000 euros per a enguany, el doble que en 2020, amb un màxim de 20.000 euros per iniciativa i un percentatge mínim d'aportació del 80% per part de Diputació. Estos imports estaran destinats a compra, instal·lació, configuració i integració de dispositius intel·ligents que envien les seues dades a la plataforma de Diputació.
Com explica la diputada de Modernització, Mentxu Balaguer, “donat l'èxit de les anteriors convocatòries, enguany s'ha duplicat el pressupost total de la convocatòria, passant d'1 milió d'euros en 2020 a 2 milions en 2021, amb la intenció de poder subvencionar el màxim nombre de projectes”.
Cal recordar que es van presentar un total de 50 sol·licituds en 2018, 91 en 2019 i 145 en 2020. Enguany s'ha pres la decisió de mantindre l'import màxim de subvenció per projecte de 20.000 euros per a poder arribar al major nombre de beneficiaris.
Enguany, com ja va succeir en l'anterior convocatòria, la sol·licitud no implicarà cap compromís d'acceptació de la subvenció en el moment de la presentació del projecte. La selecció dels projectes beneficiaris es realitzarà mitjançant qualificació dels diferents apartats que figuren en l'annex de la convocatòria, on es detalla tots i cadascun dels apartats que haurà d'incloure la memòria tècnica i que seran objecte de valoració.
“L'objectiu d'esta convocatòria és continuar amb l'estratègia de divulgació de les Smart Cities dins de la província de València, amb l'objectiu final d'aconseguir un territori intel·ligent”, ha explicat la diputada Mentxu Balaguer, a més “d’aconseguir que les entitats locals, independentment de la seua grandària, es consciencien de les millores que poden assolir quant a qualitat de vida de la ciutadania i l'estalvi econòmic i energètic que ens pot aportar la tecnologia en serveis municipals que tenen tots en funcionament”.
Esta línia d'ajudes s’emmarca en l'estratègia de la Diputació de València per a dotar d'intel·ligència als serveis municipals mitjançant la instal·lació d'una plataforma Smart de codi obert, que es posa a la disposició de tots els ajuntaments de la província en manera Cloud de manera gratuïta, i a la qual podrà accedir cada entitat local de forma totalment individualitzada en manera multientitat.
El termini de presentació de projectes estarà obert fins al pròxim 28 d'abril després de la seua publicació en el BOP de 29 de març. L'únic requisit és que s'envien les dades a la plataforma de Diputació i que el manteniment dels dispositius siga assumit per l'entitat local durant un termini mínim de 5 anys.
Estacions meteorològiques i mediambientals gratuïtes mitjantçant el projecte DTI
Es podran presentar projectes Smart de qualsevol tipologia, amb l'única excepció d'estacions meteorològiques i mediambientals, perquè ja es desplegaran gratuïtament en tots els municipis dins del projecte de Destinacions Turístiques Intel·ligents de la Diputació.