elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Diputació de València destina 450.000 euros a la digitalització de petites i mitjanes empreses de la província

La Diputació de València destina 450.000 euros a la digitalització de petites i mitjanes empreses de la província
  • La corporació provincial, amb la col·laboració de la Cámara de Comercio, la CEV i ATA, dona un impuls a la innovació tecnològica perquè estes empreses puguen adaptar-se al nou ecosistema emprenedor

MÉS FOTOS
La Diputació de València destina 450.000 euros a la digitalització de petites i mitjanes empreses de la província - (foto 2)

La Diputació de València consolida la seua aposta per ajudar a les petites i mitjanes empreses de la província avançar en els seus processos de digitalització perquè puguen adaptar-se tan bé com siga possible al nou ecosistema empresarial dominat per la tecnologia. Per a això, la corporació provincial ha arribat a diferents acords amb la Cámara de Comercio de Valencia, la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV) i la Asociación de Trabajadores Autónomos (ATA), pels quals destinarà 450.000 euros a la realització d'activitats per a impulsar la innovació en este tipus de companyies.

El president de la Diputació de València, Vicent Mompó, afirma que “el que perseguim amb estos acords és que cap empresa del nostre territori es quede arrere en el necessari procés de digitalització que totes han de dur a terme per a sobreviure en l'entorn actual. Considerem que és fonamental que les pimes puguen aprofitar tots els avantatges que els aporta la tecnologia”.

Mompó considera a més que “estes iniciatives redunden en favor dels municipis de la nostra província. Parlem especialment de la millora que suposa per als territoris afectats per la despoblació, millorant les infraestructures digitals, atenuant la bretxa digital i financera i dotant d'altres servicis que facen atractiu viure, treballar i emprendre en estos territoris”.

Per part seua, el diputat d'Innovació, Juan Ramón Adsuara, explica que “fent que la Diputació siga partner d'estes tres associacions, el que aconseguim és secundar tots els fòrums d'innovació tecnològica i crear espais en els quals es produïsca networking. D'esta manera ja hem aconseguit quasi 4.000 entrevistes entre persones desocupades i empreses tecnològiques, potenciant les relacions entre les noves start ups i empreses ja consolidades”. Adsuara ha afegit que “estem apostant per l'intercanvi de coneixement entre les empreses i retindre el talent a la província de València”.

Acord amb la Cámara de Valencia

Un d'estos acords, el subscrit amb la Cámara de Comercio (a la qual s'atorga un total de 331.000 euros), té com a eix principal la implementació dels Programes Pime Digital i Pime Cibersegura, enfocats en la incorporació de tecnologies de la informació i comunicació (TIC) i en la millora de la ciberseguretat de petites i mitjanes empreses (pimes), autònoms i indústries. Tots dos programes estan dissenyats en dos fases: un diagnòstic assistit per a determinar el nivell de maduresa digital de les empreses i una fase d'implantació de les solucions recomanades.

El conveni també inclou el desenvolupament d'altres projectes clau, com les Jornades Territori (Tour Territori Digital), que portaran les últimes tendències tecnològiques als municipis, i l'Informe de Tendències Tecnològiques, que es publicarà dos vegades a l'any. A més, es posarà en marxa un servici d'informació i assessorament en digitalització en ajuntaments, així com en l'obtenció d'ajudes i subvencions.

Dins dels acords amb la Cambra de Comerç, destaca la celebració de l'esdeveniment Go Digital el pròxim 3 d'octubre, que reunix personal directiu i innovador del sector empresarial (micropimes, pimes, autònoms i persones emprenedores) per a analitzar la millora de les competències i habilitats en matèria d'emprenedoria digital, tendències, noves ferramentes tecnològiques i estratègies digitals.

Accions amb CEV i ATA

Per part seua, la col·laboració entre la Diputació i la CEV (25.000 euros de pressupost) servirà per a realitzar activitats formatives i informatives dirigides a estes empreses, amb el propòsit de conscienciar als xicotets negocis sobre la importància de la digitalització en l'entorn empresarial actual, així com brindar suport i recursos a les pimes per a facilitar el seu creixement i consolidació, aprofitant els beneficis i oportunitats que oferix la digitalització en termes d'eficiència operativa, abast de mercat i competitivitat.

Una d'estes activitats està centrada en l'ús de la intel·ligència artificial en les petites empreses com una ferramenta per a facilitar el seu dia a dia. Amb estes accions es pretén incentivar la utilització de noves ferramentes digitals i conéixer les tendències en l'ús de tecnologies clau com la Intel·ligència Artificial, big data, e -commerce i tecnologies per a la Indústria 4.0, a més de conscienciar sobre la rellevància de la ciberseguretat

Finalment, la subvenció de 50.000 euros destinada a ATA s'emprarà en accions de foment del treball autònom i l'emprenedoria a través de la realització d'activitats d'informació, formació, digitalització i difusió de l'activitat per compte propi a la província de València. En estes activitats es posa l'accent en la rellevància de la formació contínua i la digitalització com a element necessari per a la millora de la competitivitat dels negocis, amb la finalitat de dotar-los de competències que faciliten l'acompliment de les seues activitats diàries.

En definitiva, les accions posades en marxa a través d'estos convenis contribuïxen, en última instància, a dinamitzar l'economia i l'ecosistema emprenedor i innovador valencià. “El nostre objectiu últim és la generació d'activitat emprenedora i innovadora que pose en valor el talent valencià i la creació d'ocupació d'alt valor afegit contribuint a la transformació social i econòmica de la província i adaptant-la a les necessitats del segle XXI”, subratlla Juan Ramón Adsuara.

Pujar