elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Diputació de València aposta per la tecnologia intel·ligent per a modernitzar els municipis de la província

La Diputació de València aposta per la tecnologia intel·ligent per a modernitzar els municipis de la província
  • El president de la institució provincial, Vicent Mompó, firma les bases de les subvencions 2024 per a Smart Cities junt amb el diputat d'Administració Electrònica i Innovació, Juan Ramón Adsuara

El president de la Diputació de València, Vicent Mompó, ha donat llum verda al programa de subvencions en matèria de territoris intel·ligents -smart cities- per a 2024, “en l'objectiu de mitigar la bretxa digital que assola als xicotets municipis a l'hora de posar en marxa projectes de modernització, implementant tecnologia als servicis que oferixen als seus ciutadans”, segons ha explicat el mateix president.

Mompó, acompanyat pel diputat de Fons Europeus, Administració Electrònica i Innovació, Juan Ramón Adsuara, ha firmat este matí les bases per les quals la Diputació distribuirà 2,5 milions d'euros entre ajuntaments, mancomunitats i entitats locals menors.

El president de la institució provincial ha volgut incidir en “el potencial de la tecnologia intel·ligent per a millorar la gestió d'alcaldes i alcaldesses”, i ha posat com a exemple “el gran volum d'informació que recullen els sensors que ja tenim distribuïts en el cent per cent dels municipis de la província, i que a més compten en aplicacions capaces d'analitzar eixes dades per a facilitar la presa de decisions”.

El diputat Juan Ramón Adsuara, afig en este sentit que “des de l'àrea d'Informàtica es posa al servici de tots els ajuntaments una plataforma Smart a la qual accedixen de manera personalitzada, i amb totes les eines de seguretat, estalviant-los també els costos d'emmagatzematge de la informació”.

Adsuara ressalta també que “les pròpies bases estan redactades amb l'objectiu de facilitar als tècnics municipals el desenvolupament dels projectes, podent consultar exemples d'accions subvencionables i les taules de ponderació de cada apartat que ha de tindre la memòria tècnica".

Fins a 20.000 euros per projecte

L'edició 2024 d'estes ajudes inclou projectes d'anàlisis de dades (projecte tipus SW-Analítiques), que se sumaran al finançament de compra de dispositius (projecte tipus HW-Dispositius). A més, atés que l'objectiu final de dotar d'intel·ligència als servicis municipals és facilitar la presa de decisions, també es podrà finançar l'analítica que suportarà esta presa de decisions.

El pressupost màxim per projecte seran 20.000 euros i el percentatge de subvenció es mantindrà al 80%, per tant, per a optar a l'ajuda màxima per part de la institució provincial, l'import total del projecte haurà d’arribar als 25.000 euros.

Cada ajuntament, mancomunitat o entitat local menor podrà presentar fins a tres projectes de compra de dispositius i dos d'anàlisis de dades per entitat, per la qual cosa pot rebre fins a 100.000 euros d'ajuda només en 2024.

El termini per a la presentació de sol·licituds serà de 40 dies hàbils des de la publicació de les bases en el BOP, que està prevista per als pròxims dies, una vegada recollides en la Base de dades Nacional de Subvencions.

Plataforma pública d'informació

A més de subvencions per als dispositius hardware i les solucions software, la Diputació de València disposa d'una plataforma que alberga la informació recollida pels sensors de la institució provincial.

Totes les dades obtingudes estaran visibles tant per als responsables dels ajuntaments com per a qualsevol ciutadà a través del web https://connecta.dival.es/appserver/login. on es pot consultar tant la part dirigida per a l'usuari del carrer, en les últimes dades obtingudes o l'històric de l'última setmana, com també un apartat privat per als tècnics municipals on es mostra la informació de manera més tècnica, facilitant la creació d'informes.

Pujar