elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Diputació es reuneix amb alcaldes i tècnics per a resoldre dubtes sobre les ajudes a escoles i espais educatius

La Diputació es reuneix amb alcaldes i tècnics per a resoldre dubtes sobre les ajudes a escoles i espais educatius
    MÉS FOTOS
    La Diputació es reuneix amb alcaldes i tècnics per a resoldre dubtes sobre les ajudes a escoles i espais educatius - (foto 2)
    La Diputació es reuneix amb alcaldes i tècnics per a resoldre dubtes sobre les ajudes a escoles i espais educatius - (foto 3)
    La Diputació es reuneix amb alcaldes i tècnics per a resoldre dubtes sobre les ajudes a escoles i espais educatius - (foto 4)

    La responsable de l'àrea de Benestar Social i Educació de la Diputació de València, Mercedes Berenguer, s'ha reunit amb alcaldes, alcaldesses i tècnics dels ajuntaments valencians per a resoldre dubtes sobre els plans de Manteniment d'Escoles i de Millores d'Espais Educatius Municipals (escoles infantils, escoles d'adults i conservatoris) de 2018.

    Berenguer ha anunciat la relació de centres que, acordats com a prioritaris amb la Conselleria d'Educació, necessiten actuacions urgents. "És un orgull, ha assegurat la diputada, que puguem col·laborar les tres administracions –Generalitat Valenciana, Diputació de València i ajuntaments- en algo que beneficia als veïns i veïnes i que repercuteix en la qualitat de l'educació pública".

    Els representants dels ajuntaments han omplert la Sala Alfons el Magnànim del Centre Cultural La Beneficència, pertanyent a la Diputació. Una reunió en la que també han intervingut Carlos Santos, cap de servei de Benestar Social, Sanitat i Educació, i Miguel Porcar, tècnic de l'àrea, que han resolt preguntes relacionades amb la redacció de projectes, requisits, o terminis. Sobre aquest tema, han assegurat que s'estan ultimant els tràmits administratius "perquè la resolució de les ajudes es publique en el mes de setembre".

    La diputada Mercedes Berenguer ha explicat que les subvencions estan enfocades "a realitzar actuacions que milloren l'eficiència energètica dels centres educatius, per exemple d'aïllament tèrmic, acústic o lumínic". També ha recordat que "es poden presentar memòries d'obres que ja s'hagen executat, sempre que corresponguen a 2018".

    L'objectiu, ha insistit Berenguer, "és facilitar als ajuntaments que reben les ajudes -38.000 euros per centre educatiu municipal- i puguen oferir el servei al més prompte possible en les millors condicions". De fet, ha recordat, serà la mateixa Diputació la que demanarà la compatibilitat dels projectes a la Conselleria d'Educació perquè no haja de ser cada consistori el que ho sol·licite per separat.

    "És important recordar que el que estem presentant no són propostes llançades a l'aire, són un fet i l'exemple són els plans que ja s'han executat o que s'estan executant ara mateix", ha assegurat la responsable d'Educació.

    El Pla Municipal de Manteniment d'Escoles 2018

    La segona fase del pla, que es va iniciar en 2017, compta amb un pressupost de 5.5 milions d'euros i arribarà a 38 centres educatius d'infantil i primària per a millorar l'eficiència energètica d'aquells centres que no s'han acollit al Pla Edificant de la Conselleria.

    Aquestes noves actuacions se sumen a les 44 intervencions realitzades durant el 2017 i suposen, en total, la millora de les condicions de més de 20.000 alumnes de 76 localitats. En els dos exercicis, el Pla Municipal de Manteniment d'Escoles ha destinat 12,5 milions d'euros i ha permès el condicionament de 82 centres públics d'educació infantil i primària.

    El Pla de Millora d'Espais Educatius Municipals 2018-2019

    El nou programa de la Diputació per al finançament de millores als espais educatius municipals comptarà amb un pressupost global de 10,3 milions d'euros i tindrà un caràcter bianual. Aquest programa inclourà totes les escoletes infantils, conservatoris i escoles d'adults de titularitat municipal de la província i aportarà una ajuda de 38.000 euros per cadascun dels centres.

    Durant el 2018 s'invertiran 6,4 milions d'euros que es destinaran als centres infantils, i en 2019 els 3,8 milions d'euros restants s'invertiran als conservatoris i les escoles d'adults.

    El repartiment d'aquestes subvencions s'ha realitzat segons criteris objectius. El 44% del total es dedicarà a 86 municipis de menys de 5.000 habitants, inclosos dins del tram 1 del pla. El 30,7 % serà per als 46 municipis d'entre 5.000 i 20.000 habitants del segon tram, i el 25.5 % restant arribarà a les 69 localitats de més de 20.000 habitants.

    Inversions en l'educació pública

    Amb aquests plans, des del 2017 la Diputació de València ha destinat 23 milions d'euros a la millora dels centres educatius públics dels municipis valencians. Aquesta col·laboració amb la Conselleria d'Educació suposarà que, al final de la legislatura, s'hagen realitzat 352 actuacions en centres educatius en un total de 180 municipis de les comarques valencianes.

    Pujar