La Diputació presenta la nova estratègia industrial d'Alcàsser, Beniparrell i Silla
El Centre Social d'Alcàsser ha acollit aquest divendres la presentació d'un estudi per a la millora de les àrees empresarials d'Alcàsser, Beniparrell i Silla elaborat a través de la Càtedra Divalterra, desenvolupada en la Universitat Politècnica de València (UPV) amb fons de la Diputació.
La presidenta del consell d'Administració de Divalterra, Mercedes Berenguer, ha presidit la jornada, en la qual han participat també els alcaldes dels tres municipis, Alcàsser, Beniparell i Silla, Eva Zamora, Salvador Masaroca i Vicente Zaragozá, i el director de la Càtedra, Juan Jaime Cano, per a donar a conéixer a les empreses de la zona les conclusions dels treballs d'estudi, anàlisi i propostes d'actuacions per a millorar la competitivitat de les àrees d'activitat empresarial de l'entorn de l'autovia V-31.
Berenguer ha explicat que la principal comesa d'aquest projecte, impulsat a través del servei de Desenvolupament Local de Divalterra és "afavorir l'atracció de noves inversions a les àrees industrials i contribuir a la retenció de les existents, perquè aporten qualitat i generen riquesa econòmica i ocupació des d'una perspectiva sostenible".
Per la seua part, Juan Jaime Cano, ha explicat que la Càtedra Divalterra "desenvolupa una línia d'investigació que defineix i prioritza les inversions necessàries per a afrontar qualsevol programa de rehabilitació, modernització i dinamització dels polígons industrials de la província de València".
En aquest sentit, Cano ha apuntat que aquest estudi "analitza aspectes com la mobilitat, la regeneració urbana, el medi ambient i paisatge, les infraestructures, sanejament, subministrament d'aigües o enllumenat públic".
Per la seua part, l'alcaldessa d'Alcàsser, Eva Zamora, ha destacat la importància de les àrees empresarials: "són el motor econòmic dels nostres pobles, i, per això, disposar d'una línia d'acció consensuada amb les mateixes àrees industrials per a invertir en elles fent front als problemes i a les manques existents és un avanç molt important".
Quant a l'àrea empresarial de Beniparrell, està formada per sis polígons que alberguen a més de 450 empreses. L'alcalde, Salvador Masaroca, ha definit l'estudi com a "exhaustiu i necessari per a sol·licitar fons europeus que ens ajuden a ser més competitius unint sinergies i esforços".
En el cas de Silla, el seu alcalde, Vicente Zaragozá, ha posat l'accent en la proximitat d'aquests tres municipis i la necessitat de pensar en comú. "Som tres poblacions confrontants i volíem un projecte de referència per a desenvolupar els tres polígons i fins i tot unir-los per la proximitat que tenen entre aquestes". "Som tres poblacions que treballaran totes a una per a posar en valor el seu teixit industrial".
Silla, Beniparrell i Alcàsser es troben en una posició privilegiada, en l'enllaç de les autovies A-7 i AP-7 amb la V-31, amb una línia de ferrocarril que passa per les seues zones industrials, prop de l'aeroport i ben connectades amb el port de València. La distància a aquests eixos i infraestructures és, sense dubte, un dels punts forts d'aquest projecte.
Conveni amb la UPV
Mitjançant un conveni de col·laboració, l'empresa pública i la Universitat Politècnica de València treballen de manera conjunta en la definició dels programes per a la renovació funcional de les àrees d'activitats econòmiques, d'acord amb l'Estratègia Territorial de la Comunitat Valenciana.
Així, la Càtedra ha desenvolupat l'anàlisi de polígons industrials de Manises, Rafelbunyol i Ontinyent, així com d'espais supramunicipals com les àrees d'activitat empresarial de Xest, Loriguilla i Riba-roja a l'entorn de l'autovia A3, presentat recentment, i el de l'àrea de la V31 presentat ahir.
Els documents d'anàlisis són de lliure consulta, i es poden descarregar des de la pàgina web de Divalterra, l'apartat d'Àrees Empresarials del servei de Desenvolupament Local (enllace https://goo.gl/XKw24c).