La Diputació participa a Bunyol en el primer concurs IMPULSA per a emprenedors i idees innovadores
La Diputació de València ha participat en el primer concurs IMPULSA, un guardó creat per l'Ajuntament de Buñol a través de l'Agència de Desenvolupament Local (BUINSA), amb l'objectiu de facilitar el desenvolupament de projectes emprenedors en la comarca. "Studio Transparent" i "Planta de Pellets" han sigut els guanyadors d'aquesta primera edició, el primer en la categoria Emprenedors i el segon en la d'Idees Innovadores.
Els guanyadors podran utilitzar les instal·lacions del Viver d'empreses de BUINSA durant un any de manera gratuïta, comptant amb l'assessorament d'experts per a la consolidació del projecte. El diputat de Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes, qui ha participat en qualitat de jurat, ha felicitat al Consistori per "una iniciativa que permet recolzar i potenciar l'emprenedurisme en el municipi i en tota la comarca de la Hoya de Buñol-Chiva".
Per la seua banda, els representants de BUINSA han defensat la seua aposta pels projectes "amb projecció social, innovadors, col·laboratius, cooperatius, sostenibles i generadors d'ocupació, assessorant i que busquen finançament i subvencions".
El segon premi, en la modalitat d'Emprenedors, ha recaigut en el projecte "Peer to park" de Shareparking, S.L. i el tercer lloc ha sigut per a "Hoy un clik app" d'EO Consultoria i Serveis, S.L. Quant a la modalitat d'Idees, "Viovo" ha aconseguit el segon lloc i els altres finalistes han sigut "Planta Muletas" i "Planta municipal embotelladora d'aigua mineral Fuentes San Luís".
A més de Bartolomé Nofuentes, han format part del jurat Francisco Álvarez, director general d'Economia, Empreniment i Cooperativisme; Marta Nogueras, gerent de projectes del Programa Lanzadera; Manuel Illueca, director de l'Institut Valencià de Finances; Rocío Briones, directora General d'Ocupació i Formació, i María José Mira, secretària autonòmica de Model Econòmic i Finançament.
Els guanyadors
"Studio Transparent" aposta per un disseny basat en l'interiorisme i l'arquitectura bioclimàtica i sostenible, i fomenta l'ús de materials de producció local i ecològics i els espais saludables i funcionals, integrats en l'entorn i la societat.
Per la seua banda, "Planta de Pellets" es basa en l'aprofitament de la biomassa vegetal, com a restes forestals i els seus subproductes, per a fabricar pellets que seran utilitzats com a combustibles i calderes. Es tracta d'un projecte que, a més de crear combustibles més ecològics, permetrà netejar la superfície forestal de la comarca de la Hoya de Buñol-Chiva.