elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Diputació i Generalitat coordinen les seues polítiques de promoció de l'economia social i emprenedoria

Diputació i Generalitat coordinen les seues polítiques de promoció de l'economia social i emprenedoria
  • El diputat de Desenvolupament Rural i responsable de Divalterra, Ramiro Rivera, es reunix amb la directora general d'Emprenedoria i Cooperativisme, Teresa García, per a explorar noves vies de col·laboració, fixant especial atenció en les zones d'interior

Ramiro Rivera, diputat de Despoblació Rural i responsable de Divalterra, i Teresa García, directora general de Emprendeduria i Economia Social de la Generalitat, han mantingut una reunió de treball amb l'objectiu de posar en comú les línies d'acció de totes dues institucions en matèria de suport a projectes de negoci impulsats per persones emprenedores.

Així mateix, han assistit a la trobada el gerent i el cap del servei de Desenvolupament Local de Divalterra, així com la subdirectora general d'Emprenedoria i Cooperativisme de la Generalitat.

Durant la jornada s'ha posat l'accent principalment en la necessitat d'oferir des de l'Administració suport tècnic, econòmic i financer a les persones que plantegen posar en marxa la seua idea de negoci en entorns rurals d'interior o allunyats dels principals nuclis de població.

En este sentit s'ha destacat que “la posada en marxa d'estos projectes és fonamental per a fixar població al territori i generar activitat econòmica que redunde en la millora de les condicions de vida de la ciutadania”.

Totes dues entitats han exposat les seues principals línies d'actuació amb l'objectiu de coordinar accions de suport a persones emprenedores que arriben al territori de manera efectiva, en el marc de les conclusions del Pla Estratègic d'Emprenedoria de la Comunitat Valenciana 2019-2023.

Per part de la Diputació s'ha destacat la cooperació amb els Grups d'Acció Local (GAL) i la federació que els agrupa a nivell provincial (REDTEVAL), a fi que estes associacions, en les quals participen ens públics i privats de territoris amb elevats índexs de ruralitat, puguen coordinar iniciatives de dinamització de l'ecosistema emprenedor i el teixit empresarial de zones d'interior.

Així, des del Servei de Desenvolupament Local de Divalterra, es coordina una xarxa d'Agències de Desenvolupament Local (ADL) de la qual formen part 162 entitats locals i supramunicipals, que agrupen 248 dels 266 municipis de la província.

A través d'este programa, conegut com Xarxa ADL, Divalterra posa a la disposició dels tècnics municipals activitats de formació i intercanvi d'experiències i bones pràctiques. Així mateix, els ADL poden utilitzar eines informàtiques per a la gestió diària dels assessoraments que oferixen a empreses emprenedores, com a anàlisis de viabilitat de projectes empresarials, la disponibilitat d'ajudes i subvencions, o els tràmits administratius per a la posada en marxa de negocis.

Des de la Generalitat s'ha fet al·lusió a les línies de subvencions a projectes emprenedors i a iniciatives de economia social, així com la col·laboració en àmbits rurals amb entitats com la Federació de Dones Rurals (FADEMUR) o l'Associació d'Emprenedors Rurals (AER), així com les línies de treball obertes per a la formulació de clàusules en les licitacions públiques que faciliten la participació de les pimes de xicotets municipis en procediments d'adjudicació de contractes públics.  

Pujar