elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Diputació estudiarà com ajudar als municipis que s'han quedat fora del repartiment de fons de la Fundació Amancio Ortega

La Diputació estudiarà com ajudar als municipis que s'han quedat fora del repartiment de fons de la Fundació Amancio Ortega
  • El president de la corporació provincial, Vicent Mompó, es reunix amb els alcaldes i alcaldesses de Quart de Poblet, Loriguilla, Riba-roja i Vilamarxant

  • Estos quatre municipis havien sol·licitat una reunió amb la institució provincial per a aclarir els motius pels s'havien quedat fora de les ajudes del Patronat de la Fundació, ja que la corporació provincial ha col·laborat amb la Fundació en el seu repart

MÉS FOTOS
La Diputació estudiarà com ajudar als municipis que s'han quedat fora del repartiment de fons de la Fundació Amancio Ortega - (foto 2)
La Diputació estudiarà com ajudar als municipis que s'han quedat fora del repartiment de fons de la Fundació Amancio Ortega - (foto 3)

La Diputació de València estudiarà com ajudar als municipis que no han sigut beneficiats pel fons de 100 milions de la Fundació Amancio Ortega. És la principal conclusió de la reunió que este matí han mantingut el president de la corporació provincial, Vicent Mompó, i la vicepresidenta segona, Reme Mazzolari, amb l'alcaldessa de Quart de Poblet, Cristina Mora; l'alcaldessa de Loriguilla, Montserrat Cervera; l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga; l'alcalde de Vilamarxant, Héctor Troyano i el tinent alcalde d’este municipi de Camp de Túria, Xavier Jorge.

Estos quatre municipis, que s'han quedat fora de les ajudes del Patronat de la Fundació, havien sol·licitat una reunió amb la Diputació ja que la corporació provincial va col·laborar amb la Fundació per a poder agilitzar l’entrega del fons. En tot cas, ha explicat Mompó, “s'atendrà també la resta d'ajuntaments que han expressat el seu malestar”.

A més, ha concretat el president, “buscarem fórmules per a ajudar als municipis que estan dins dels criteris establits”. La Fundació establix tres nivells d'ajuda per persona, en funció de la gravetat de la situació, de 3.000, 6.000 i 10.000 euros, i tres línies: les ajudes per danys en la vivenda habitual, mobiliari, estris i/o electrodomèstics, per danys en vehicles necessaris per al treball, i la tercera línia es tracta d'ajudes per la pèrdua de la font d'ingressos. Cada ajuntament és qui tramita estes ajudes directes als damnificats per la catàstrofe.

La Diputació va facilitar a la Fundació un primer llistat de municipis més afectats que s'havia elaborat en el CECOPI i a través del satèl·lit Copernicus. Un llistat, després ampliat, que en el moment que es va enviar no arreplegava a estos i altres municipis, que després sí que van ser inclosos. Per esta raó, en previsió que això poguera ocórrer, la pròpia corporació provincial va recomanar a la Fundació que es guardaren 10 milions d'euros per si calia respondre a les necessitats d'altres municipis. No obstant això, ha sigut la Fundació qui ha establit un repartiment amb els seus propis criteris.

A part de la col·laboració amb la Fundació Amancio Ortega, la Diputació i COSITAL València (Col·legi de Secretaris, Interventors i Tresorers de l'Administració Local) han oferit als ajuntaments dels municipis afectats per la dana un model de bases reguladores perquè puguen adaptar-lo a les seues necessitats a l'hora de gestionar el repartiment d'ajudes destinades per esta fundació.

Pujar