Descobreix els racons secrets de València durant aquesta Setmana Santa
Processons, dies a l'aire lliure prenent la mona, pobles amb encant i fins a rutes amb misteris per resoldre. Aquestes Pasqües queda't en la capital amb aquests plans
Les festes de Setmana Santa són les més desitjades després del nadal, els xiquets poden desconnectar d'un trimestre carregat de novetats i els majors s'allunyen de la voràgine en la qual els té sumits la rutina i el treball. Després de tres anys amb una Setmana Santa amb restriccions, per fi aquest 2023 suposa recuperar la normalitat absoluta i tranquil·litzeu a la que tant es trobava a faltar. Per això, els plans a València ixen fins de davall de les pedres i ací hem fet una selecció dels més interessants.
6 plans que no et pots perdre a València durant Pasqua
La Setmana Santa Marinera de la capital és sagrada per als valencians, per la qual cosa no podia faltar en aquesta llista. Es va inaugurar diumenge passat de Ramos i els seus actes se succeeixen des de llavors. El Divendres Sant, 7 d'abril, tindrà lloc a la vesprada el Viacrucis que culmina amb el Sant Enterrament, mentre que el dissabte a mitjanit se celebra la Resurrecció llançant des dels balcons plats, gots i aigua, a més de focs artificials i pètals. El diumenge 9 d'abril podràs acudir a la Plaça de la Creu per a veure la Desfilada de Resurrecció.
D'altra banda, el 10 d'abril torna el Festival de Cometes de València, un gran esdeveniment amb exhibicions de cometes gegants i vol acrobàtic en el Passeig Marítim entre els carrers Pintor Ferrandis i José Ballester Gozalvo. Allí s'habilitaran zones amb tallers gratuïts per als més xicotets.
La Setmana Santa de Sagunt és una de les més antigues d'Espanya, és Festa d'Interés Turístic nacional i es caracteritza pels seus concerts de música sacra. Els seus actes més cridaners són les processons de la Trobada i el Silenci juntament amb el Sermó del Davallament.
A més, si t'abelleix fer una escapada per a tornar aqueix mateix dia, una bona opció és visitar El Puig de Santa María, famós pel seu gran patrimoni cultural i històric, ofereix tours gratuïts per a conéixer el municipi. Allí podràs conéixer el castell de Enesa, l'ermita de Sant Jordi per a commemorar la batalla del Puig i honrar a Sant Jordi, la Cartoixa de Ara Christi o el Monestir de Sabra María. També podràs menjar en un restaurant amb vista a la platja i la naturalesa.
Si t'abelleix un típic berenar de Pasqua pots anar a menjar la mona a una de les àrees recreatives més especials de la ciutat. Situada en l'Assut a Toixa compta amb un berenador des del qual es pot veure el naixement del Toixa i la fauna que hi havia en ell gràcies a les aigües cristal·lines. Al mateix temps pots menjar en les taules del berenador que posseeix paellers o gaudir d'un menjar en família dins del restaurant.
La Ruta del Greal; l'activitat que necessites aquesta Setmana Santa
Les vacances permeten xopar-se de la cultura d'una ciutat, d'aquesta manera et proposem La Ruta del Sant Greal. El Sant Greal és la copa que suposadament va utilitzar Jesús de Natzaret en el Sant Sopar i que va viatjar amb ell des d'Aragó fins a la Catedral de València. Així doncs, aquest recorregut passa per tots els pobles recreant la ruta de Jesús. Tant és així que pots obtindre una credencial en la qual et segellaran els municipis pels quals passes com en el camí de Sant Jaume.
Les localitats de la Ruta del Sant Greal en la Comunitat Valenciana són 18, començant per Barraques i continuant per Montanejos, Cirat, Caudiel, Xèrica, Navaixes, Altura, Sogorb, Soneja, Torres, Algímia d'Alfara, Estivella, Gilet, Sagunt, el Puig de Santa Maria, Massamagrell, Alboraia i València. A més, la Setmana Santa va lligada a la història de Jesús pel que no hi ha millor moment per a fer-la que en aquestes dates.