El 98% dels alcaldes i alcaldesses recolzen les polítiques d'Igualtat de la Diputació de València
A punt de complir-se tres anys de legislatura, 9 de cada 10 municipis valencians valora positivament la qualitat ètica de l'actual repartiment de les ajudes en la Diputació de València, i 3 de cada 4 alcaldes i alcaldesses consideren que la corporació ha de seguir existint com a instrument eficaç i proper per als ajuntaments i les veïnes i veïns de les comarques valencianes. Aquests resultats es traslladen a una de les àrees per les quals més s'ha apostat aquesta legislatura, l'àrea de Joventut, Esports i Igualtat, que ha sigut de les millors valorades, especialment per la gestió en la lluita contra la violència de gènere.
El 98% dels alcaldes i alcaldesses consultats recolzen les polítiques d'Igualtat i lluita contra la violència de gènere dutes a terme per l'àrea que dirigeix la diputada Isabel García, i valoren amb un 8.5 les actuacions en aquesta matèria. Aquestes són algunes de les conclusions de l'enquesta encarregada per la Diputació a GFK, especialista en estudis de mercat, amb la finalitat de seguir l'evolució de les opinions arreplegades en l'enquesta de finals de 2015, que sondejava la percepció que tenien els regidors locals de la institució provincial.
García ha destacat que es troba "satisfeta de veure com el treball que fem des de les tres delegacions és percebut com a positiu" i ha afegit que per a l'àrea és una alegria que "els ajuntaments ens perceben com una institució realment implicada en aqueixa lluita per a acabar amb la major de les desigualtats", ha afegit la diputada.
Quant a la qualitat en l'atenció per part del personal de l'àrea, els responsables locals han puntuat amb 8 sobre 10 l'atenció rebuda pels tècnics de l'àrea d'Igualtat. Quant a l'impacte del servei dels programes d'Igualtat, han sigut valorats amb un notable alt pels alcaldes i alcaldesses.
Una institució excel·lent
El treball de GFK, que pregunta als responsables locals per la importància de la Diputació com a institució pública, la seua valoració global, les polítiques desenvolupades i el seu interès o el futur i la utilitat com a institució, a més d'analitzar l'efectivitat de les àrees, aporta diverses dades que acaben qualificant el treball de la institució amb un notable alt. Un 98,2% dels alcaldes i alcaldesses creu que la Diputació és important o molt important; la mitjana en la qualitat d'atenció de les diferents àrees puja fins al 7,81%; i la valoració mitjana com a ens públic es fixa en un 8 sobre 10.
A més d'aquests plans o iniciatives "excel·lents", l'estudi de GFK amb l'opinió dels regidors dóna un notable alt a les ajudes socials de la Diputació, que s'han incrementat de forma considerable; els plans d'ocupació, "un primer al costat de la Generalitat i les altres diputacions i un segon enfocat a millorar les expectatives de jubilació dels majors de 55 anys"; i a les subvencions en matèria d'Igualtat que, segons apunta el president, "s'han convertit en eix transversal de les polítiques de la Diputació de València".