elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
IVC Weird Market

Cultura de la Generalitat acull en la Filmoteca de València les projeccions de WFest dins de la celebració de Weird Market

Cultura de la Generalitat acull en la Filmoteca de València les projeccions de WFest dins de la celebració de Weird Market
  • La 14a edició de Weird Market té lloc per primera vegada a València del 27 de setembre al 2 d’octubre amb el suport de l’IVC

  • WFest és el Festival Internacional de Curtmetratges d’Animació d’aquest mercat d’animació, videojocs i nous formats audiovisuals

MÉS FOTOS
Cultura de la Generalitat acull en la Filmoteca de València les projeccions de WFest dins de la celebració de Weird Market - (foto 2)

El director general de l’Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos, ha participat en la presentació dels continguts de la 14a edició de Weird Market, Mercat Internacional d’Animació, Videojocs i Nous Formats Audiovisuals, que té lloc per primera vegada a València del 27 de setembre al 2 d’octubre en la Filmoteca de València i el Centre Cultural La Beneficència de la Diputació de València.

En la seua intervenció, Abel Guarinos ha assenyalat que “ens complau que la Filmoteca de València siga seu de les projeccions de les diverses seccions competitives del Festival Internacional de Curts d’Animació de Weird Market, perquè el públic valencià, així com les noves generacions d’animadors valencians i els professionals del sector, tindran oportunitat de veure una extensa selecció de la producció més recent de curtmetratges procedents de 18 països de tot el món”.

El director general de l’Institut Valencià de Cultura també ha destacat que “amb el nostre suport a la celebració de Weird Market a València volem contribuir que les empreses valencianes de l’animació audiovisual i el videojoc puguen distribuir, exhibir i donar a conéixer les respectives produccions, així com trobar nous talents i establir acords de finançament i de coproducció en aquest important mercat internacional”.

En la roda de premsa de presentació d’aquest mercat professional, que en edicions anteriors se celebrava a Segòvia, han participat el vicepresident 3r de la Diputació de València, Carlos Fernández Bielsa; el regidor d’Hisenda i Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics de l’Ajuntament de València, Borja Sanjuán Roca, i el director de Weird Market, José Luis Farias.

Weird Market

Weird Market és el mercat professional més important d’animació, videojocs i nous formats audiovisuals que té lloc a Espanya i un dels més importants d’Europa. La programació que ofereix inclou conferències, presentacions, trobades, reunions B2B, un fòrum d’ocupació i projeccions. Compta, a més, amb un mercat de curtmetratges d’animació destinat a distribuïdores, programadors i compradors de curtmetratges.

Weird Market compta amb el suport de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, a través de l’Institut Valencià de Cultura, la Diputació de València i l’Ajuntament de València.

Projeccions de WFest en la Filmoteca

En el marc del Weird Market se celebra WFest, un festival internacional de curtmetratges d’animació, en el qual participen 38 curts seleccionats entre els 109 que es presenten al mercat professional. La Filmoteca acollirà les projeccions dels diversos programes de curts a concurs en les categories nacional i internacional. A més, el diumenge 2 d’octubre es podrà veure la projecció del palmarés. Totes les projeccions són gratuïtes, amb el pas previ per taquilla.

En aquesta edició, s’han programat 38 curtmetratges procedents de 18 països de tot el món; 11 d’aquests curts formaran part de la competició nacional. Alguns d’aquests curtmetratges són coproduccions entre diversos països. Entre els països participants figuren Alemanya, França, els Països Baixos, Bèlgica, el Regne Unit, Hongria, Suïssa, Grècia, Estoniana, el Japó, la Xina, Israel, els Estats Units, Colòmbia, l’Argentina i Xile.

El dimarts 27 de setembre, a les 18 hores, es projecta el primer programa internacional de curts, que està conformat per ‘The Record’ de Jonathan Laskar (Suïssa); ‘Absence’ de Marc Héricher (França); ‘Night of the Living Dread’ de Ida Melum (el Regne Unit); ‘Sweet Nothing’ de Joana Fischer i Marie Kenov (Suïssa); ‘Cáline’ de Margot Reumont (Bèlgica i França); ‘Elevator Alone’ d’Anastasia Papadopoulou (Grècia); ‘Horizon réussite’ de Théophile Gibaud (França); ‘Anxious Body’ de Yoriko Mizushiri (el Japó i França), i ‘Varken’ de Jorn Leeuwerink (els Països Baixos).

Aquest mateix dia, a les 20 hores, es projecta el segon programa internacional de curts, que està format per ‘Bottle Cap’ de Marie Hyon i Marco Spier (EUA); ‘Koerkorter’ de Priit Tender (Estònia); ‘Wet’ de M. Bergeonneau, L. Montppert, M. Mandon, C. Peyrebrune i E. Taussac (França); ‘Meal on the Plate’ de Chenglin Xie (EUA, la Xina); ‘Pasajero’ de Juan Pablo Zaramella (l’Argentina); ‘Yugo’ de Carlos Gómez Salamanca (Colòmbia i França); ‘Benztown’ de Gottfried Mentor (Alemanya); ‘Spring Roll Dream’ de Mai Vu (el Regne Unit), i ‘Amok’ de Balázs Turai (Hongria).

El dijous 29 de setembre, a les 18 hores, es projecta el tercer programa internacional de curts, que està conformat per ‘Louis I, Roi des Moutons’ de Markus Wulf (Alemanya); ‘Iizuna Fair’ de Sumito Sakakibara (el Japó); ‘Your Mountain is Waiting’ de Hannah Jacobs (el Regne Unit); ‘Bestia’ d’Hugo Covarrubias (Xile); ‘Sauna’ d’Anna Lena Spring i Lara Perren (Suïssa); ‘Curiosa’ de Tessa Moult-Milewska (el Regne Unit); ‘Hysteresis’ de Robert Seidel (Alemanya); ‘Sprite Fright’ de Matthew Luhn (els Països Baixos), i ‘Black Slide’ d’Uri Lotan (Israel i el Regne Unit).

Aquest mateix dia, a les 20 hores, es projecten els curtmetratges a concurs de la categoria nacional, que comptarà amb les presentacions al públic a la sala Berlanga de les directores i els directors respectius.

El programa està conformat per ‘Amarradas’ (Carmen Córdoba); ‘Los días que (nunca) fueron’ de Pedro Rivero i Kevin Iglesias; ‘Hot Singles in Your Area’ de Nicolás Petelski; ‘La prima cosa’ d’Omar Al Abdul Razzak i Shira Ukrainitz (España i Francia); ‘Naive Mischief in Oak Paso’ de Manson i Marc Torices; ‘Phonorama’ d’Alex Rey; ‘Muerte murciélago’ de Carlos Saiz; ‘Las alturas’ d’Alejandro Salgado; ‘Kokuruga #2’ de Choche Hurtado; ‘Good Night Mr. Ted’ de Nicolás Solé, i ‘Él corrió junto a su camarada’ de Genís Rigol.

Finalment, el diumenge 2 d’octubre, a les 20.15 hores, es projecten les pel·lícules guanyadores dels premis del jurat i del públic en les diverses categories a concurs del festival.

En aquesta ocasió, el jurat de WFest està format pel nord-americà Jamie Lang, editor cap de Cartoon Brew; la francesa Charlotte Sánchez, cap de producció de Sun Creature Studio; el portugués João Apolinário, creador i director d’OLHO Festival de Cinema de Animação, i la realitzadora navarresa María Manero Muro.

Activitats a La Beneficència

Al Centre Cultural de La Beneficència de la Diputació de València tenen lloc totes les activitats relacionades amb el Mercat Internacional de Curtmetratges d’Animació de Weird Market, així com les conferències dels professionals convidats a aquesta edició, entre els quals figuren Víctor Santos, Rocío Tomé, Sensei Dani i Charlotte Sánchez. Les conferències seran el divendres 30 de setembre i el dissabte 1 d’octubre en horari de matí i vesprada.

Entre les conferències destaca la dedicada a la indústria del joguet, que se centrarà en la creació de continguts infantils, més enllà dels processos de comercialització, per part d’empreses espanyoles com Famosa, Simba Toys, ColorBaby i Magic Box. També figura una conferència per a tractar sobre les coproduccions d’animació amb televisions i institucions públiques nacionals i autonòmiques en la qual participen representants d’RTVE, TV3, À Punt, AGADIC, ICEC i IVC.

Entre les activitats més importants del mercat figura la jornada de reclutament, en la qual les empreses del sector de l’animació, el videojoc i els nous formats audiovisuals busquen captar nous talents. El dijous 29, a partir de les 11 hores, els buscatalents de 15 estudis de caràcter internacional entrevistaran candidats de qualsevol classe de perfils per a sumar-los als seus equips de treball.

Entre les empreses participants figuren 3 Doubles Producciones, Ánima Kitchent, Aupa Studio, B-Water Animation Studios, El Ranchito, Hampa Studio, La Mola Films, Mago Production, Lusco Fusco Animation, Sauvage TV, The Glow Animation Studio, The SPA Studios, Tomavision, TV On Producciones i Wise Blue Studios.

El divendres 30, a les 20.45 hores, es projecta la sessió ‘WTF! (What the Fuck!)’ amb una selecció de curtmetratges de continguts transgressors.

El programa d’activitats es completa amb un ‘Beerworking’, una trobada entre estudiants i professionals de la il·lustració, el còmic, el disseny, els videojocs i l’animació que coorganitza Monsters Pit. La cita serà el dimecres 28 de setembre, a les 19 hores, a l’Escola Barreira Art + Disseny.

Pujar