elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El cicle de conferències d’Unisocietat continua al febrer

Conferència de la professora Isabel Fariña a Requena (gener 2020)
Conferència de la professora Isabel Fariña a Requena (gener 2020)
  • Les 12 seus d’Unisocietat albergaran conferències impartides per docents i investigadors de la Universitat de València al llarg del mes de febrer

  • Aquesta activitat complementària del curs acadèmic d’Unisocietat és d'accés lliure

El cicle de conferències Unisocietat, Primavera 2020 ha sigut organitzat pel Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, amb l'esponsorització de Caixa Popular i la col·laboració de la Diputació de València i els ajuntaments. La finalitat d'aquestes xarrades multidisciplinàries és complementar els cursos acadèmics del programa UNISOCIETAT, que aglutina més de 1.700 estudiants matriculats durant el curs 2019-2020. Les conferències continuaran mensualment al llarg del present curs en les 12 seus: Alzira, Bétera, Benetússer, Cullera, l'Eliana, Massamagrell, Paterna, Quart de Poblet, Requena, Riba-roja de Túria, Gandia (sota la denominació d’Unimajors) i Ontinyent (amb la col·laboració de Caixa Ontinyent).

Un cicle de conferències pluridisciplinàries

Les temàtiques d'aquest cicle de conferències són tan variades com departaments atresora la Universitat de València, i que discorren des de la ciència política a l'experimental, o de la comunicació a l'art.

A l'Eliana, la professora Carmen Pérez (Departament de Comercialització i Investigació de Mercats) abordarà el màrqueting en l'hipermercat. El professor José Cantó (Didàctica de les Ciències Experimentals i Socials) centrarà el seu discurs a Benetússer en la cerca de la ciència per trobar vida extraterrestre.

La sexualitat de la dona en la dècada dels 50 protagonitzarà la conferència de Dolores Gil (Psicologia Evolutiva i de l'Educació) a Bétera. Saber parlar serà el títol de la conferència que impartirà el catedràtic Antonio Briz (Filologia Espanyola) a Massamagrell.

Cullera acollirà la conferència d'Antonio Bar (Dret Constitucional, Ciència Política i de la Administració) sobre el futur de la Unió Europea davant el repte del nacionalisme i del populisme. I Quart de Poblet rebrà a Mª Ángeles Solanes (Filosofia del Dret i Política) que tractarà la crisi de la democràcia.

Els mitjans de comunicació i opinió serà el tema que abordarà el professor Guillermo López (Teoria dels Llenguatges i Ciències de la Comunicació) a Paterna. Els paisatges valencians i la formació de la seua imatge cultural també seran objecte d'una conferència a Alzira, que impartirà Adrià Besó (Departament d'Història de l'Art).

La Història de l'Art protagonitzarà les conferències de febrer d'Ontinyent i Requena, ambdues seran impartides per la professora Ester Alba (Departament d'Història de l'Art). A Ontinyent tractarà el naturalisme de Sorolla i la poètica del simbolisme valencià; a Requena se centrarà en la pintura de paisatge valenciana.

A Gandia, el professor José Luis Jiménez (Prehistòria, Arqueologia i Història Antiga), impartirà la xarrada titulada A mig camí entre Saguntum, Valentia i Edeta: la vila romana de l'Horta Vella a Bétera.

En Unisocietat també hi ha espai per a abordar les claus de la vida saludable. A l'Eliana la professora Esperanza Navarro (Psicologia Evolutiva i de l'Educació) explicarà com envellir amb èxit en el món i per què ens interessen les Zones Blaves. I, a Riba-roja de Túria, la professora Isabel Martínez (Infermeria) se centrarà en l'alimentació saludable.

Pujar