Un centenar de veïns de Rótova i Vallés visiten la Diputació de València
Un centenar de veïns i veïnes de les localitats de Rótova i Vallés han visitat aquest dimarts els edificis de la Diputació de València, acompanyats per la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, com a part del programa cultural Açò és la Dipu.
Junt a l'alcalde de Vallés, José Javier Sisternes, i la regidora de Benestar Social de Ròtova, Ángela Pla, la diputada de Benestar Social ha recordat que la Diputació representa a tots els ciutadans. "Els qui ens asseiem en aquestes cadires, tant en les files del govern com els qui ocupen la bancada de l'oposició, som tots representants dels nostres pobles i les nostres comarques i des d'ací debatem les polítiques sempre des del respecte".
"És la primera vegada que participem i em sembla molt bé que es faça aquesta activitat per als majors, així ixen de casa, es retroben amb veïns d'altres localitats i coneixen el patrimoni de la Diputació", ha explicat l'alcalde de Vallés. Els veïns de Ròtova, per la seua banda, han mostrat un gran interés pel programa en la seua tercera visita a la Corporació provincial. "L'autobús estaba complet, hi ha gent que s'ha quedat en llista d'espera", ha ressaltat la regidora. En paraules d'Ángela Pla, "és la manera que els veïns de pobles xicotets coneguen la institució, que ha sufragat moltes vegades projectes a Ròtova".
Els visitants han ocupat els escons dels diputats per a escoltar les explicacions sobre el funcionament de la institució que la pròpia diputada els ha presentat. Així mateix, Mercedes Berenguer ha ressaltat l'important patrimoni de la Diputació de València, que està "obert a tots", i que en les seues paraules, "val la pena conéixer, ja que en ocasions estem més familiaritzats amb municipis d'altres països i no coneixem la nostra terra".
Una ruta històrica i institucional
El component cultural del programa Açò és la Dipu és el factor dominant en aquestes visites, que arranquen en el carrer Navellos i tenen com a parades els palaus de Batlia i l'Escala, l'antic Hospital General de València, el Museu Valencià de la Il-lustració i la Modernitat (MUVIM) i l'Institut Valencià d'Audiofonología (IVAF).
Així, els participants tenen l'oportunitat de conèixer la història i el funcionament de la Diputació com a institució, les característiques arquitectòniques dels edificis que componen la seu principal, situada en la plaça Manises, i descobrir alguns aspectes de la història de València i el seu centre històric, des del segle XV fins ara.
Amb aquesta iniciativa, des de l'Àrea del Benestar Social de la Diputació "volíem que la gent coneguera l'entorn històric dels edificis que componen la Diputació, explicant quan es van fer, en quin context i amb quina finalitat, i després, lògicament, que conegueren el seu interior", ha explicat Mercedes Berenguer. Les visites continuaran tots els dilluns, dimarts i dijous fins al pròxim mes de novembre.