La Càtedra Divalterra elaborarà un estudi per a definir el Pla de desenvolupament industrial de Cheste, Loriguilla i Riba-roja de Túria
El Consell d'Administració de Divalterra ha aprovat el conveni de col.laboració entre l'empresa pública i els Ajuntaments de Cheste, Loriguilla i Riba-roja de Túria per a l'elaboració del Pla Estratègic conjunt per al seu desenvolupament industrial a través de la Càtedra Divalterra.
Aquests tres municipis s'han unit en un projecte comú per a la millora de les seues zones logístiques, limítrofes entre si, amb el suport de la Diputació de València, a través de la seua empresa pública, i la Universitat Politècnica de València (UPV).
Així, a través d'aquest conveni, Divalterra i la UPV desenvoluparan un estudi per a detectar i promoure factors de competitivitat des de l'àmbit econòmic, la mobilitat sostenible i les infraestructures amb la finalitat d'obtenir una oferta industrial de qualitat, amb bons serveis i que genere llocs de treball.
Cheste, Riba-roja i Loriguilla s'hi troben en una posició privilegiada, en l'eix de les autovies A-3 i A-7, amb una línia de ferrocarril que passa per les seues zones industrials, molt prop de l'aeroport i ben connectats amb el Port de València; la distància a aquestos eixos i infraestructures i la disponibilitat de terrenys per a desenvolupar és un dels punts forts d'aquest projecte.
La gerent de Divalterra, Agustina Brines, ha comentat que "fa ja quasi un any es va engegar aquesta càtedra amb la Universitat Politècnica de València amb la finalitat d'aportar el seu coneixement per a millorar i dinamitzar els parcs empresarials valencians".
Per la seua banda, el director de l'Àrea d'Estudis i Planificació Estratègica i responsable de la comissió de seguiment de la Càtedra, Miguel Ángel Ferri, assenyala que "aquesta iniciativa suposa un nou enfocament especialment interessant, en tractar-se d'una proposta conjunta i col.laborativa que supera les barreres administratives locals en favor d'un plantejament més funcional". Aquesta valenta aposta per part dels tres ajuntaments, contínua Ferri, "permetrà generar sinergies i compartir serveis i recursos, la qual cosa redundarà en un benefici global de tota l'Àrea industrial assenyalada, millorant el seu atractiu inversor i l'accés a finançament".
Càtedra Divalterra
La Càtedra Divalterra és una iniciativa conjunta entre l'empresa pública de la Diputació de València i la Universitat Politècnica de València per a dinamitzar els parcs empresarials valencians que se centra a identificar i millorar les manques o deficiències que presenten aquests espais, tant a nivell d'urbanització, com de manteniment i preservació dels espais i de les infraestructures de serveis que els proveeixen.
Per a això, entre altres activitats, es desenvolupa una línia de recerca per a definir i prioritzar les inversions necessàries per a fer front a programes de rehabilitació, modernització i dinamització dels polígons industrials de la província de València.