elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les beques de la Diputació arriben a més de 11.500 joves valencians en els últims tres anys

Les beques de la Diputació arriben a més de 11.500 joves valencians en els últims tres anys

    La retenció del talent ha sigut la gran aposta de la Diputació de València en matèria de formació i beques en la present legislatura. Més d'11.500 joves han tingut oportunitat de viure una experiència en el món laboral en els municipis valencians i en diferents destinacions europees, amb els diferents programes que té en marxa la corporació provincial.

    La principal d'aquestes línies continua sent 'La Dipu et beca', un programa que ha permès accedir a un lloc de treball a 10.831 joves, amb una inversió global de prop de 7 milions d'euros. Entre 2015 i 2018, han participat en el programa coordinat per l'àrea de Projectes Europeus 265 ajuntaments i 3 entitats locals menors de la província.

    Quant a les Eurobecas, 56 joves menors de 35 anys han completat el seu període laboral de 5 mesos en diferents destinacions europees, amb un pressupost superior als 600.000 euros que ha permès a tots ells tenir una assignació de 1.500 euros mensuals. Aquestes experiències laborals les han dut a terme en institucions i organismes comunitaris, així com en universitats i empreses privades.

    La gran novetat en la política de beques de la Diputació durant la present legislatura ha sigut el programa dirigit a postgraduats, en el qual s'ha invertit 4,7 milions d'euros en els últims 3 anys, amb més de 200 ajuntaments i 17 mancomunitats com a beneficiaris. Amb una assignació de 1.000 euros mensuals, aquests joves amb formació acadèmica han contribuït al treball dels consistoris en matèries com els plans d'Igualtat, la i-administració, les smartcities, la comunicació audiovisual, l'eficiència energètica o la lluita contra el canvi climàtic.

    Un dels objectius d'aquesta nova línia de beques és precisament que la formació d'aquestes persones, que en alguns casos afegeixen l'experiència europea als seus estudis, repercutisca en la millora de la gestió diària dels ajuntaments, que comencen a tenir en compte els principis d'una administració innovadora i intel·ligent.

    A més de la dignificació de les dotacions, des de l'àrea que dirigeix el diputat Bartolomé Nofuentes destaquen la promoció del talent d'aquests joves i la tornada del mateix al territori que els dóna suport a i sustenta. En paraules de Nofuentes, "l'esforç que una societat fa per a formar als seus joves ha de tenir una tornada en aquesta, i les administracions tenen la responsabilitat d'oferir als joves una alternativa quan, en eixir al mercat laboral, es troben moltes portes tancades".

    Pujar