El ple aprova oficialitzar la toponímia bilingüe San Antonio de Benagéber / Sant Antoni de Benaixeve
L'Ajuntament iniciarà els tràmits per a legalitzar també l'ús de la fórmula en valencià autoritzada per l'AVL per al nom del municipi
L'acord se suma als treballs iniciats enguany per a reglamentar l'escut de la localitat i crear una bandera del municipi
El ple de Sant Antoni de Benaixeve ha aprovat, en la sessió ordinària d'este dimarts, iniciar els tràmits per a oficialitzar el topònim bilingüe de San Antonio de Benagéber / Sant Antoni de Benaixeve.
La moció, que va ser aprovada amb els vots a favor de l'equip de govern (UCIN i PP), els grups municipals AISAB, Guanyem - SAB i l'edil no adscrit; així com amb l'abstenció de Vox; pretén legalitzar l'ús del nom del municipi tant en la seua forma en castellà com en la seua versió en valencià establida per l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL).
L'acord reglamentarà finalment l'ús de les dos formes, que de fet ja s'estaven utilitzant en les comunicacions institucionals, així com per part de moltes entitats, associacions culturals i comerços. La moció, presentada pel grup Guanyem - *SAB, se suma al treball iniciat per l'Ajuntament en este mateix any per a oficialitzar l'escut de la localitat i crear una bandera del municipi.
En relació amb l'acord, l'alcaldessa, Eva María Tejedor Marí, ha apuntat que l'equip de govern té un compromís amb la “protecció i promoció del valencià, així com amb la defensa dels símbols locals, una cosa imprescindible per a continuar construint la cultura d'un municipi desplaçat i tan jove com és Sant Antoni de Benaixeve”.
En esta línia, la primera edil ha incidit en l'impuls que l'Ajuntament pretén donar al valencià, usant-lo en la gran majoria de comunicacions oficials que realitza com les notes de premsa, el web municipal, les xarxes socials o el servei informatiu de WhatsApp.
Casa de la Cultura
En el mateix dia, el ple va aprovar per unanimitat de tots els regidors la creació d'una comissió, integrada per representants de tots els partits polítics, perquè de manera conjunta es puga establir el disseny del model de gestió de la futura Casa de la Cultura, informar sobre l'avanç de les obres, l'elaboració del seu futur programa cultural, així com la distribució dels futurs espais amb els quals compte.