elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els amants de la tòfona tenen una cita l'últim cap de setmana de gener en este bonic poble de València

Els amants de la tòfona tenen una cita l'últim cap de setmana de gener en este bonic poble de València

    El bonic poble situat a la comarca de la Regió muntanyenca de València, Andilla, acollirà la V edició de la Fira Valenciana de la Tòfona (FIVATRUF) organitzada per l'Ajuntament d'Andilla en el recinte firal de La Pobleta el dissabte 27 i diumenge 28 de gener.

    Esta trobada, que es consolida en la seua cinquena edició, pretén posar en valor el cultiu de la tòfona negra –tuber melanosporum- a la província de València i a Andilla, on compta amb una dilatada trajectòria de més de 50 anys.

    La fira, que albergarà un total de 14 estands de productors i expositors de Terol, Lleó, València i Castelló comptarà amb una demostració de caça de tòfona negra amb gossos tofoners a càrrec del truficultor Ernesto Enguídanos . Així com la I edició del Concurs Popular de Tapes Trufadas en el qual els participants inscrits portaran preparada de casa la seua tapa, i l'objectiu de la qual és incentivar l'ús de tòfona entre els veïns de la zona.

    FIVATRUF comptarà també amb un showcooking i tast del plat guanyador del VI Concurs Gastronòmic Valencià de la Tòfona d'Andilla que se celebra el 15 de gener en l'edifici Ves-los e Vents de València. A més d'un tast de vins amb tòfona d'Andilla.

    A més, la V edició de FIVATRUF comptarà amb interessants ponències. El dissabte 27 de gener l'AEDL de MUFOR, Javier Martínez dirigirà la ponència “Tòfona i altres productes forestals per a l'impuls socieconómico de La Regió muntanyenca”, i presentarà el projecte “Del bosc a la teua casa”. Així com la impartida pel tècnic de l'empresa Truficultura Tècnica, Antonio Núñez Domingo amb el títol “Elaboració de nius per a la producció de tòfones”.

    El diumenge 28 de gener es desenvoluparan les ponències “Les claus de l'èxit en una plantació tofonera, com aconseguir altes produccions en planta jove i mantindre-les en el temps”, de la mà de la directora tècnica de Micolab, Llum Cuina Romero i “Valors afegits a la tòfona negra i innovació en el sector comercial tofoner”, a càrrec d'Atanasi Boix i Rosa María Catalá de la companyia Fruits de la Terra.

    Com a novetat d'esta edició, i al llarg dels dos dies, es realitzarà una exhibició de cotxes 4x4 en el recinte firal de La Pobleta .

    Posar en valor la tòfona negra a València
    Tal com explica l'alcalde d'Andilla, Miguel Sebastián Ara “FIVATRUF pretén posar en valor el cultiu de la tòfona negra a l'Espanya buidada i posicionar a Andilla com a focus d'este cultiu a la comarca de La Regió muntanyenca i a la província de València. La tòfona negra és un producte sostenible, de quilòmetre zero i biològic que es porta desenvolupant a Andilla des de fa més de 50 anys, per la qual cosa també reivindiquem, amb esta trobada, el nostre espai en el mapa de la truficultura”.

    MÉS FOTOS
    Els amants de la tòfona tenen una cita l'últim cap de setmana de gener en este bonic poble de València - (foto 2)
    Els amants de la tòfona tenen una cita l'últim cap de setmana de gener en este bonic poble de València - (foto 3)
    Pujar