elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Així ha impactat la pandèmia del Coronavirus a la Safor

Així ha impactat la pandèmia del Coronavirus a la Safor
  • Des d'ahir s'han registrat 5 positius més, els que eleven la xifra total a fins als 189 infectats repartits entre Gandia i els municipis de la comarca

Des que la pandèmia del COVID-19 arribara a les nostres vides, Gandia i la comarca de la Safor han mantingut una certa calma per a no disparar les alarmes.

Començant per l'actualitat més immediata, a última hora del dia d'ahir va ser la regidora de Sanitat de Gandia qui va confirmar que havien sigut detectats 5 casos positius més en aquesta àrea de salut, la qual cosa correspon a una suma total d'infectats de 189. A més d'aquests nous cinc positius, hi ha una persona que es troba pendent del seu resultat; ja que tan sols aquests han donat resultat positiu dins d'un total de més de 200 test PCR realitzats.

Cal destacar que es tracta de tot el Departament de Salut de Gandia, que no sols abasta a aquesta ciutat, sinó que dona atenció a tota la comarca de la Safor. És per això que els malalts del virus estan repartits entre els diferents municipis, encara que és evident que la localitat amb major número de població és a capital, Gandia. Precisament aquesta zona multiplica fins per quatre el nombre de persones que arriben durant la temporada estival, per la qual cosa la relació de població i nombre de casos positius no és alarmant.

A més de la capital, Gandia, són altres 11 municipis els que pateixen casos positius. Aquests són Barx, Xeraco, Miramar, Oliva, Bellreguard, Daimús, Beniarjó, el Real de Gandia, Vilallonga, Tavernes de la Valldigna i Simat de la Valldigna.

Les alarmes, sobretot, no existeixen a l'Hospital Francesc de Borja de Gandia, on en aquests moments no hi ha ni una sola persona ingressada a la sala de Coronavirus, per la qual cosa evidencia que la gravetat dels positius no és alta i que el centre hospitalari està molt lluny de poder patir un col·lapse.

Remuntant-nos al mes anterior, l'Àrea de Salut de Gandia i la Safor completava sis setmanes consecutives sense casos positius de COVID-19, la qual cosa suposava una tranquil·litat extra de cara a l'inici de la temporada d'estiu, una de les èpoques més assenyalades en el calendari de les platges gandianes.

Després d'aquest periple de sis setmanes seguides sense rastre del virus, van començar a arribar a la zona diversos casos nous, situació que es va controlar i es va localitzar immediatament. Amb el pas dels dies i després de detectar un brot de positius en l'oci nocturn, la xifra va començar a pujar considerablement, tant que la Conselleria de Sanitat va haver de decretar el tancament total de l'oci nocturn durant 15 dies per a tractar de frenar la propagació del virus.

Malgrat la pujada considerable de casos, els responsables sanitaris asseguren que estan contenint el virus i diàriament la quantitat de nous infectats que puja no és alarmant. Davant la contenció i la localització dels positius, l'oci nocturn va tornar a obrir les seues portes dissabte passat extremant les mesures de seguretat.

És important ressenyar que en el Departament de Salut de Gandia s'estan duent a terme entre 200 i 250 proves PCR al dia, la qual cosa permet precisament la contenció de la qual parlen els responsables.

Aquesta situació no té res a veure amb la viscuda al març amb l'inici de la pandèmia ni en els següents mesos de confinament, ja que aquesta Àrea de Salut no va registrar una quantitat de positius que superaren els 15. Això té la seua argumentació en què durant els mesos més difícils de la pandèmia no hi havia test PCR per a realitzar, els departaments sanitaris no disposaven d'ells i no se'ls podia realitzar de manera massiva a la població, tan sols a aquells amb símptomes evidents i malalts ingressats. Situació diferent és l'actual, on sí que hi ha existències massives dels test PCR i se'ls poden realitzar a les persones per a detectar, controlar i contindre el virus.

Pujar