elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Agricultura recorre el nom "Altos de Levante" per no identificar la zona d'origen del cava

Vinyes d'Utiel-Requena
Vinyes d'Utiel-Requena
  • Un informe del Consell Valencià de Cultura desanconsella el seu ús

La Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha recorregut el títol 'Altos de Levante' i ha instat al sector del cava a buscar un nom alternatiu que permeta identificar clarament el territori d'origen de la producció.

El recurs d'oposició assenyala el caràcter "equívoc i inductor d'error i confusió" del terme 'Levante' associat a un lloc. Un criteri avalat pel Consell Valencià de Cultura, que en un informe desaconsella el seu ús per a referir-se al territori de la Comunitat Valenciana, i que se sustenta així mateix en fonaments històrics, culturals i geogràfics.

L'administració autonòmica ha expressat la seua oposició al nom 'Altos de Levante'. Un terme que incompleix la normativa en matèria de Denominació d'Origen perquè no permet identificar el producte amb la zona d'origen de la producció, en aquest cas el municipi de Requena, a la província de València.

El director general de Desenvolupament Rural, David Torres, ha explicat que la subzonificació que recull la modificació del plec de condicions ha de facilitar una informació clara i comprensible sobre el territori d'origen del producte. "Confiem que el sector consensue un nom alternatiu al més prompte possible que permeta reconéixer al cava que es produeix a Requena", ha subratllat Torres.

"El procés seguit fins ara orientat a l'excel·lència i la qualitat és beneficiós per al nostre sector del cava que parteix amb avantatge i ja es caracteritza per la gran qualitat del nostre raïm i els nostres brous", ha valorat el director general.

El nou pla estratègic del Consell Regulador recollit en la modificació del plec de condicions consolida la producció Premium i l'agricultura ecològica com la de Requena, territori amb més percentatge de superfície de vinya ecològica certificada.

Pujar