elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Quatre alumnes de l’institut de Puçol a Suècia amb el projecte Erasmus+

Quatre alumnes de l’institut de Puçol a Suècia amb el projecte Erasmus+
    MÉS FOTOS
    Quatre alumnes de l’institut de Puçol a Suècia amb el projecte Erasmus+ - (foto 2)
    Quatre alumnes de l’institut de Puçol a Suècia amb el projecte Erasmus+ - (foto 3)

    Emma Corbatón, María Carcelén, Mar Quevedo i Noèlia Tomàs, quatre alumnes de l’IES Puçol, acompanyades per Elena McElroy i Santi Roca, professorat del mateix institut, van estar treballant del 9 al 14 de maig a l’institut Karlfeldtgymnasiet de Avesta, Suècia, al voltant del projecte Erasmus+ KA2 anomenat External and Internal Conflict Manegement in School (EICMS).

    Les nostres alumnes van ser unes perfectes ambaixadores, tant del nostre institut com de la localitat de Puçol, donant a conèixer el seu entorn, la seua cultura i tradicions.

    Alumnat i professorat de Grècia, Austria, Portugal, Suècia i Espanya després d’una setmana de treball, d’intercanvi i de reflexió, van iniciar el treball que tindrà la seua continuació en properes mobilitats: Peiramatiko Geniko Lykeio Athinon (Grècia, octubre de 2022), Höhere Technische Bundeslehranstalt Zeltweg (Àustria, desembre de 2022), IES Puçol (març de 2023) i Agrupamiento de Escolas de Santa Maria da Feira (Portugal, maig del 2023).

    Els objectius del projecte són:
    a) Gestionar conflictes sobre prejudicis, assetjament, estrès, ciberassetjament.
    b) Aprofundir sobre les preocupacions desencadenades pel canvi climàtic.
    c) Obtenir informació sobre la UE i les seues competències clau.
    d) Mètodes d’aprenentatge per fer front a l’estrès.
    e) Aprendre més sobre com les escoles fan front a Covid-19.
    f) Aprendre com l’escola pot treballar amb el desenvolupament de models qualitat.

    Una primera mobilitat conjunta de professorat i alumnat que, a més a més dels resultats i la convivència, és una mostra de la necessitat del contacte i de recuperació de la normalitat perduda com a conseqüència del Covid 19.

    Este va ser un dels temes tractats en les diferents reunions entre altres molt importants com, per exemple, abordar l’origen i possibles solucions l’ansietat de l’alumnat; com afecta la guerra d’Ucraïna; els motius i preocupacions pels quals se senten pressionats les alumnes i els alumnes, etc.

    Una valoració, en resum, molt positiva donat el gran treball de l’organització per part del Karlfeldtgymnasiet de Avesta, el seu equip d’Erasmus encapçalat per Maria Vogel, i de totes les famílies que han acollit de forma formidable a les alumnes de l’Institut de Puçol.

    Pujar