Eva Gómez, un exemple de denúncia i defensa de la cultura pròpia
Potser el dia 7 d’octubre semble una data qualsevol al calendari, però per a Eva Gómez fou el moment en què va sentir la gran acollida i estima del poble de Puçol durant el lliurament dels premis Vila de Puçol al Sindicat Agrícola. Al concert, la cantautora va presentar el seu treball Cançons de dona, un disc nascut des de la indignació per les desigualtats que sofreixen les dones, un problema que baix el seu punt de vista, encara es troba massa silenciat.
“Tot acte cultural és necessari” han estat les primeres paraules de l’entrevista amb, Eva Gómez, la veu i la música que van enamorar els veïns de Puçol durant la seua interpretació de Cançons de dona. Un treball que en paraules de la seua autora és “transgressor i potser incomode a certs sectors” pel seu clar objectiu de denúncia. En ell, l’oient pot trobar històries que exemplifiquen la fortalesa de dones que van marcar d’una manera o d’una altra el seu caràcter.
L’actuació va tenir lloc en un context essencial per a ella, ja que feia escassos minuts, l’Ajuntament havia reconegut el treball de grans artistes, fomentant d’esta manera la cultura i llengua pròpies. La cantautora considera que les institucions tenen la clau per la celebració d’actes en els quals predomine la nostra cultura. Una cultura que Eva no dubta en afirmar que “és una gran desconeguda i té molt que oferir”.
Baix el seu punt de vista, “la cultura sempre ha estat en crisi” i que un artista cal que siga cada vegada més polifacètic i complet. Dues característiques que clarament les trobem reflectides en la seua pròpia persona. Eva grava i enregistra els seus treballs, els produeix i si cal, fins i tot, es posa mans en l’obra en la direcció i muntatge dels seus videoclips, a banda de adoptar la tasca del conegut com mànager.
Eva Gómez és un clar exemple de dona treballadora que viu fent allò que més li agrada: fer gaudir al públic amb la seua música. Una música inspirada en la terra, el seu entorn i els seus sentiments i que a més li serveix d’altaveu de denúncia i lluita en la societat en què vivim.