Precaució a Castelló: El mini radar de l'Ajuntament ja multa
Ja ha sigut vist caçant conductors en diverses ubicacions de la ciutat
L'Ajuntament de Castelló ja ha posat els seus radars a funcionar. I és que el consistori va adquirir a la fi d'any un cinemòmetre efecte doppler multicarril i tres cabines en ubicacions fixes. És a dir, un xicotet radar mòbil i tres radars fixos, amb la idea de reduir la velocitat en algunes vies de la ciutat que es consideren conflictives.
Des que Castelló es va convertir el maig passat en ‘Ciutat 30’ rebaixant considerablement la velocitat màxima en vies urbanes, molts conductors continuen circulant a l'antiga velocitat màxima, de 50, o fins i tot a més. Per la seua banda, en les rondes la velocitat actual ha quedat constreta a 60 quilòmetres per hora.
És en aquesta via de circumval·lació on l'Ajuntament ja ha marcat en roig els punts on instal·larà els tres radars fixos: Un en la Ronda Nord a l'eixida del túnel de l'avinguda Lledó sentit Sud, un altre en la ronda Sud a l'altura del túnel direcció avinguda València i el tercer en l'avinguda València direcció centre ciutat abans de la ronda CS-22.
La ubicació d'aquests tres radars respon a les dades sobre sinistralitat viària de 2014 a 2020 de la Policia Local de Castelló sobre els trams on es concentra la major quantitat d'accidents. Uns punts en els quals s'ha constatat que l'excés de velocitat està darrere dels accidents.
D'altra banda, el radar que més sobresalts pot generar és el xicotet veloradar mòbil que ja s'ha deixat veure en diverses ubicacions, com han compartit diversos usuaris en la xarxa Socialdrive. Fins al moment se li ha vist caçant conductors en la ronda oest a l'altura de l'Ecoparc i al carrer Governador prop de Maria Agustina, dos punts on és habitual que els vehicles excedisquen la velocitat màxima permesa.
Castellón ahora 💥 RADAR
— SocialDrive (@SocialDrive_es) March 9, 2022
Veloláser delante de un coche aparcado en Carrer Governador Bermudez de castro 111 pic.twitter.com/NXRID944QT
Per part seua, des del Partit Popular denuncien que l'única voluntat d'aquests “radars confiscatoris” és “fer caixa”, al mateix temps que denuncien el cost que han tingut els quatre aparells, per un valor pròxim als 100.000 euros.“ "Després del caos en les rondes de circumval·lació pels semàfors que el regidor de mobilitat ha instal·lat i que col·lapsen diàriament, ara instal·len radars dins de la ciutat”, ha lamentat la portaveu Begoña Carrasco.