elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’UJI se suma a la celebració del Dia Internacional contra l’Homofòbia en l’Esport amb accions de sensibilització

L’UJI se suma a la celebració del Dia Internacional contra l’Homofòbia en l’Esport amb accions de sensibilització
    MÉS FOTOS
    L’UJI se suma a la celebració del Dia Internacional contra l’Homofòbia en l’Esport amb accions de sensibilització - (foto 2)
    L’UJI se suma a la celebració del Dia Internacional contra l’Homofòbia en l’Esport amb accions de sensibilització - (foto 3)

    El Servei d’Esports i SaluSex-Unisexsida de la Universitat Jaume I, dins del Programa d’Accions per la Diversitat Afectivosexual i de Gènere, subvencionat gràcies al conveni entre el Vicerectorat de Promoció Lingüística i Igualtat de l'UJI i la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives; s'han sumat a la celebració del Dia Internacional contra l’Homofòbia en l’Esport el 19 de febrer amb la realització d’activitats que fomenten la conscienciació i sensibilització de la comunitat universitària. Concretament, s'han repartit cordons amb els colors de l’arc de Sant Martí entre les seleccions universitàries i en les activitats esportives realitzades el 19 de febrer, a més de targetes amb missatges que promouen la tolerància i la inclusió. A més, el programa de ràdio UJI Pride que s'emet divendres a les 15.00 i a les 22.00 hores ha entrevistat Verónica Jóver (jugadora de Rugbi).

    Des del Servei d’Esports i SaluSex-Unisexsida destaquen la importància de visibilitzar i respectar la diversitat afectivosexual en el món de l’esport i, en conseqüència, erradicar la LGTBfòbia també en aquest context. El 19 de febrer, Dia Internacional contra l’Homofòbia en l’Esport, es recorda Justin Fashanu, el primer futbolista professional que es va declarar obertament homosexual. Aquest fet li va fer patir el rebuig, en tots els camps de futbol que visitava, tant dels afeccionats, com dels mateixos companys i del seu entrenador. Finalment, i producte de la depressió que travessava, es va llevar la vida el 1998.

    «En l’actualitat, encara se senten missatges discriminatoris i ofensius en alguns camps esportius. L’esport hauria de suposar un espai inclusiu que visibilitze la nostra realitat diversa i on totes les persones, dones i homes, tinguen l’orientació i la identitat sexual que tinguen, s’integren per igual», destaca el comunicat realitzat pel Servei d’Esports i SaluSex-Unisexsida. «La universitat no és, ni pot ser, aliena al valor de la tolerància, la solidaritat, la comprensió i el respecte cap a les altres persones».

    Pujar