L’UJI i la Ranchi Jesuit Society promouran l’intercanvi d’experiències i personal en l’àmbit de la cooperació al desenvolupament
El rector de la Universitat Jaume I de Castelló, Vicent Climent, i el provincial de la Ranchi Jesuit Society, Joseph Marianus Kujur, han signat dijous 4 de maig de 2017 un conveni marc de col·laboració entres ambdues entitats per a intercanviar, mitjançant l’Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local, experiències i personal en l’àmbit de la docència, la investigació i la cooperació al desenvolupament.
Les modalitats de col·laboració contemplen l’execució de projectes i programes d’investigació i desenvolupament; la cooperació en programes de formació de personal investigador i tècnic; estades d’alumnat del Màster en Cooperació al Desenvolupament en la Ranchi Jesuit Society mitjançant programes de cooperació educativa i l’intercanvi recíproc de llibres, publicacions i altres materials de cooperació i docència.
Després de la firma, el representant de la Ranchi Jesuit Society ha assegurat que «les àrees de treball que tenim en comú són molt significatives per a la construcció de la pau, el desenvolupament i la cooperació» i que el conveni «ens permetrà col·laborar per a fer del món un lloc millor per a viure-hi». El rector, a continuació, ha explicat que «una de les tasques fonamentals de la universitat és donar una formació integral com a persones», per això, la «cooperació és un valor que volem inculcar a tota la comunitat universitària» i «aquest conveni ens enriquirà mútuament».
A l’acte han assistit també la vicerectora d’Internacionalització, Cooperació i Bilingüisme, Inmaculada Fortanet; el director de l’Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local, Vicente Budí; la directora de l’Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat, Carmen Lázaro, la directora del Màster en Estudis Internacionals de Pau, Conflictes i Desenvolupament, Sonia Paris; i les directores del Màster en Cooperació al Desenvolupament, Raquel Agost i Rosana Peris.
La Ranchi Jesuit Society treballa per la promoció social, a favor de persones en situació de vulnerabilitat amb independència de la seua ètnia, sexe, religió o conviccions polítiques. Dins dels camps que li són propis, té interès a participar en la formació d’universitaris amb l’objecte de complementar els seus coneixements i experiències per a millorar el desenvolupament del seu treball professional i entre les seues tasques s’inclou també l’intercanvi d’experiències i reflexions sobre la lluita contra la pobresa i la realització d’accions de sensibilització d’educació per al desenvolupament.
Per la seua banda, la universitat pública de Castelló està convençuda que per contribuir a la millora econòmica i social dels pobles, és de fonamental importància establir relacions d’intercanvi entre els actors que integren el sistema de cooperació. Per aquest motiu, l’UJI, mitjançant l’Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local, realitza activitats i projectes de cooperació al desenvolupament i expressa el seu compromís amb els pobles i les persones empobrides.
El conveni, de tres anys de vigència, es concretarà en protocols específics per cadascuna de les modalitats de col·laboració.