Sara Llobell: “Les dones alacantines no tenim garantit el dret a l’avortament”
Compromís Alacant llevarà al síndic l’oficina de la maternitat i es reuneix amb la diputada autonòmica Mònica Àlvaro i les organitzacions sindicals per treballar coordinades esta “injustícia”
Compromís Alacant s’ha reunit hui amb CCOO, UGT i STEPV per treballar en conjunt a favor dels drets sexuals i reproductius de les alacantines perquè, com ha assegurat la regidora del grup municipal Sara Llobell, “les alacantines no tenim garantit el dret a l’avortament en la xarxa pública sanitària i damunt les administracions inverteixen diners públics en associacions antiavortistes i eliminen les partides d’igualtat”.
Mònica Àlvaro, diputada de Compromís en les Corts, s’ha encarregat de preguntar en el parlament valencià sobre l’accés a la interrupció voluntària de l’embaràs de les alacantines i les respostes són demolidores: En l’Hospital General d’Alacant s’han fet zero interrupcions voluntàries en 2023 mentre se n'han fet 602 amb finançament públic (clíniques concertades amb l’administració) i 138 que han anat directament a la privada. En l’altre hospital públic, el de Sant Joan d’Alacant, també han ocorregut zero i han sigut derivades a les concertades 386 dones i altres 119 que han anat directament a la privada.
“Esta situació és una injustícia que des de Compromís denunciem i treballarem per tornar a garantir els drets de les alacantines i que no es destine diners públics a entitats o xiringuitos que coaccionen les dones quan volen accedir a la interrupció voluntària de l’embaràs. Sols de la Generalitat Valenciana associacions antiavortistes com és Pro-Vida va rebre 118.000 euros en l'últim exercici i 20.000 de l’Ajuntament d’Alacant, les mateixes que es posen davant de les clíniques a molestar les dones que acudeixen”, ha recordat l’edil.
Àlvaro també ha preguntat pels objectors de consciència, en l’exercici 2022-2023 l’Hospital de Sant Joan n’hi ha zero i en el General d’Alacant quatre objectors, tot i això, no es va produir car avortament en la xarxa pública eixe any. En 2021 eren els 27 ginecòlegs i ginecòlogues objectores, com ha explicat la diputada.
Compromís Alacant portarà al síndic de greuges l’obscurantisme de l’Ajuntament d’Alacant que no respon a les preguntes del grup municipal per conéixer el funcionament de l’oficina de la maternitat i coordinarà accions amb les organitzacions sindicals per revertir una situació injusta per a les alacantines.