elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Llar de la Tercera Edat i el CEIP Lluís Vives de Paiporta obtenen la certificació energètica C gràcies al Pla Reacciona de la Diputació de València

La Llar de la Tercera Edat i el CEIP Lluís Vives de Paiporta obtenen la certificació energètica C gràcies al Pla Reacciona de la Diputació de València
    MÉS FOTOS
    La Llar de la Tercera Edat i el CEIP Lluís Vives de Paiporta obtenen la certificació energètica C gràcies al Pla Reacciona de la Diputació de València - (foto 2)
    La Llar de la Tercera Edat i el CEIP Lluís Vives de Paiporta obtenen la certificació energètica C gràcies al Pla Reacciona de la Diputació de València - (foto 3)

    L’Ajuntament de Paiporta ha obtingut la qualificació energètica C per a dos dependències municipals, la Llar de la Tercera Edat i el CEIP Lluís Vives.

    En el cas de la Llar de la Tercera Edat, la Regidoria d’Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat ha portat a terme en els últims anys reformes per a la millora de l’aïllament de la instal·lació, així com la renovació del sistema de refrigeració, substituint l’anterior maquinaria per altra nova i més eficient des del punt de vista del consum energètic.

    Al CEIP Lluís Vives, el consistori paiportí ha impulsat la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques per a abastir d’energia bona part de les necessitats del centre educatiu.

    Gràcies a aquestes actuacions, la certificació energètica d’ambdues dependències ha millorat i s’ha situat en el nivell C, el tercer més eficient d’un total de set nivells. La certificació energètica també facilita informació per a que l’Ajuntament puga continuar treballant en noves mesures amb les quals rebaixar el consum d’energia.

    Aquesta certificació, que és preceptiva per llei per a tots els edificis, siguen públics o privats, s’ha obtingut també gràcies a una subvenció de l’Àrea de Medi Ambient de la Diputació de València, inclosa en el Pla Reacciona, que ascendeix a 2.891,88 euros.

    La iniciativa s’emmarca en el treball desenvolupat per l’Àrea de Medi Ambient amb l’objectiu de millorar i posar en marxa iniciatives que milloren l’eficiència i l’estalvi, a més de la disminució de les emissions de CO2. És una mesura contemplada també en el Pla d’Acció pel Clima i l’Energia Sostenible (PACES), al qual Paiporta es va adherir al 2020.

    Aquest Pla contempla la reducció d’emissions de gasos d’efecte hivernacle derivades de l’activitat municipal en un 40%,, com a mínim, que l’energia provinga en un 27% de renovables, i la reducció del consum energètic en el mateix percentatge. Aquestes fites s’han d’aconseguir abans de 2030.

    Pujar