L’alumnat del PAC de l’IES Andreu Alfaro visita el Centre Jove i el Servei Municipal d’Esports
El Programa d’Aula Compartida, en què col·labora l’Ajuntament de Paiporta, mostra alternatives d’oci que sintonitzen amb els interessos i aficions del jovent amb dificultats
L’alumnat del Programa d’Aula Compartida (PAC) de l’IES Andreu Alfaro de Paiporta ha visitat recentment les instal·lacions del poliesportiu per a conèixer les alternatives d’oci que tenen al seu abast al municipi, amb l’objectiu que facen un ús del seu temps lliure d’acord amb els seus interessos i aficions.
Des del Centre Jove, es va demanar als i les joves del PAC que quantificaren el seu temps lliure i que identificaren el que dediquen als seus gustos. A continuació, se’ls va convidar a reflexionar sobre quant del seu temps lliure inverteixen en allò que els agrada i els fa sentir bé.
L’objectiu de la visita era detectar com, de vegades, la joventut troba impediments a l’hora d’ocupar el temps d’oci, com la manca d’informació sobre on poder fer-ho, les possibilitats reals de l’entorn, o la limitació de recursos, entre d’altres.
Des de l’Àrea de Joventut es considera fonamental conèixer aquestes reflexions de les persones joves per tal d’analitzar de quina manera es pot ajudar-les a portar endavant les seues inquietuds. Al llarg d’aquesta primera part de la sessió es van detectar interessos en cuina, noves tecnologies, esports i altres qüestions que perfectament podrien formar part de les programacions estables del Centre Jove.
Així mateix, la tècnica de joventut els va informar de les diferents línies de treball que es porten a terme des de l’àrea, així com del procés d’inscripció i informació important per poder participar en activitats de l’Agenda Jove, el Programa Inquiet i la resta d’oferta del Centre Jove.
Des del Servei Municipal d’Esports (SME) se’ls va informar sobre l’activitat dels clubs esportius, l’ús de les instal·lacions del poliesportiu i sobre el procediment per fer reserves de pistes.
Amb aquesta visita,tant el Centre Jove com l’SME van poder rebre el feedback dels joves respecte als recursos i instal·lacions d’oci que el municipi posa al seu abast, cosa que és fonamental per millorar els serveis públics. Per aquest motiu, es va convidar a l'alumnat a fer arribar les seues propostes i interessos a ambdós serveis.
El PAC és un recurs del centres per a millorar la qualitat educativa, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Paiporta, i que té com a finalitat optimitzar el desenvolupament personal, intel·lectual, social i emocional de l’alumnat amb dificultats d’adaptació a l’entorn escolar i educatiu.