elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ontinyent es posada com a exemple d'adaptació davant la DANA en el cicle "Dana i Territori" a Alaquàs

Ontinyent es posada com a exemple d'adaptació davant la DANA en el cicle "Dana i Territori" a Alaquàs
  • El regidor Óscar Borrell intervé com a ponent davant un auditori que va incloure ciutadania de diverses localitats afectades per les inundacions del passat mes d’octubre

MÉS FOTOS
Ontinyent es posada com a exemple d'adaptació davant la DANA en el cicle "Dana i Territori" a Alaquàs - (foto 2)

La ciutat d’Ontinyent era posada com exemple d'adaptació davant la DANA en el cicle "Dana i Territori" a Alaquàs en una xerrada que tenia lloc aquest dijous dins del cicle "Dana i Territori", organitzat pel col·lectiu Per l’Horta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Alaquàs, on es van abordar les conseqüències de les inundacions i les possibles respostes urbanístiques i ambientals davant aquest fenòmen. En aquesta ocasió, Ontinyent es va presentar com un exemple de gestió i adaptació del territori després de la DANA de 2019, apostant per la renaturalització dels espais afectats.

El regidor de Territori de l'Ajuntament d'Ontinyent, Òscar Borrell, va ser un dels ponents destacats de la jornada i va exposar les mesures adoptades en la seua localitat després dels greus danys ocasionats per la DANA. Segons Borrell, "va ser una conferència molt profitosa, amb un auditori ple de gom a gom en el qual hi havia associacions de veïnat i persones d'Aldaia, Picassent i d’altres municipis pròxims com Torrent, que van patir els efectes devastadors de la DANA i van estar veient i analitzant en companyia de la Universitat Politècnica i de l'Ajuntament les possibles solucions a aquesta tragèdia".

Durant la seua intervenció, Borrell va explicar el procés dut a terme a Ontinyent des de la DANA de 2019, destacant l’adquisició de vivendes afectades i la concessió de subvencions per garantir solucions habitacionals a les persones damnificades. Així mateix, va posar en valor la col·laboració entre diferents administracions, com el Ministeri de Transició Ecològica, la Unió Europea, la Diputació de València, la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament d’Ontinyent, que han permès una inversió milionària per a la renaturalització de l'espai i la recuperació del riu Clariano. "S'ha pogut invertir fins a 7 milions d'euros per a renaturalitzar aquest espai i tornar al riu el que era del riu", va destacar el regidor.

A més de Borrell, també van participar en la xerrada les arquitectes Anna Sanchis i Sílvia Pàrrega, autores del parc ‘Les Mamàs Belgues’ al barri de La Cantereria d’Ontinyent. Ambdues professionals van explicar el procés de disseny i execució d’aquest espai, concebut com una solució per a futures avingudes d’aigua i com un parc inundable que, al mateix temps, ofereix un espai social per a la ciutadania. La conferència també va servir per exposar altres iniciatives que s’estan duent a terme a Ontinyent per integrar el riu en la vida de la ciutat i convertir-lo en una part activa del seu desenvolupament urbà.

Pujar