L'Ajuntament de Massanassa aprova el seu I Pla Estratègic Zonal dels Serveis Socials d'Atenció Primària
El programa d'actuació s'estructura en cinc eixos estratègics a abordar entre els anys 2023 i 2026
En el ple de l'Ajuntament de Massanassa, en sessió ordinària celebrat el 25 de maig de 2023, es va aprovar l'I Pla Estratègic Zonal de Serveis Socials d'Atenció Primària de Massanassa (2023-2026).
Este pla marca les línies estratègiques a seguir des dels serveis socials municipals durant els pròxims quatre anys, així com dona a conéixer els seus eixos i línies d'actuació a la població amb la finalitat de garantir a les persones usuàries dels Serveis Socials d'Atenció Primària de Massanassa el dret a rebre una atenció de qualitat, garantint en tot moment l'aplicació dels principis rectors recollits en la normativa autonòmica.
El Pla Estratègic Zonal de l'Ajuntament de Massanassa es configura com l'instrument vertebrador d'aplicació pel qual es regeix la intervenció que duen a terme diàriament els Serveis Socials d'Atenció Primària del municipi i pretén dotar-los d'un marc estructurat que done coherència a l'acció social que es desenvolupa.
Per a dur a terme l'elaboració del present Pla Estratègic Zonal, s'ha realitzat el «Diagnòstic participatiu de la situació i necessitats reals de la població de Massanassa», finalitzat el mes de novembre passat de 2022, que ha permés conéixer la realitat demogràfica i social del municipi i adaptar el Pla a les necessitats detectades. El procés s'ha realitzat en dos fases, en primer lloc amb una anàlisi quantitativa, i en segon lloc amb un qualitatiu a través d'un qüestionari per a la ciutadania del municipi, i grups focals o grups de discussió (focus group) per al personal tècnic municipal, representants polítics/ques i representants de les associacions.
Es compon de cinc eixos a seguir: la consolidació del sistema públic de Serveis Socials d'Atenció Primària en el municipi; el fiançament del seu model d'organització i funcionament; la millora de la coordinació d'estos serveis amb les diferents entitats implicades en les intervencions; la implantació de mesures de qualitat, ètica i bones pràctiques, i la generació de mecanismes de participació ciutadana.
Estarà subjecte a revisió de manera anual per part de la Comissió Tècnica Organitzativa de Serveis Socials d'Atenció Primària de l'entitat local. En finalitzar cada vigència anual, es realitzarà un informe d'avaluació des de l'òrgan competent, una avaluació interna de les mesures desenvolupades fins a aqueix moment, es valorarà el grau d'implementació i es reflexionarà sobre els límits i problemes emergents en el procés d'implementació.